Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Android İşletim Sisteminde Yeni Bir Zararlı Yazılım Bulundu!

Android İşletim Sisteminde Yeni Bir Zararlı Yazılım Bulundu!

admin admin -

Dünya üzerinde milyonlarca kişinin kullandığı mobil işletim sistemi Android üzerinde gün geçmiyor ki yeni bir zararlı yazılım ortaya çıkmasın. Google’ın her kısa sürelerde Android için güvenlik yamaları yayınlaması bile Android sisteminde olan zararlı yazılımları kapatmaya yetmiyor.

Yeni geliştirilmiş olan zararlı yazılımla birlikte Android işletim sistemi üzerinde kullanıcıların izni olmadan bütün işlemler yapılabiliyor ve tüm bilgiler kullanıcıların en ufak haberi dahi olmadan ele geçirilebiliyor.

Cloak and Dagger adında yeni Android zararlısı Google Play Store üzerinden indirilen bir uygulama ile birlikte geliyor. Uygulamayı indiren kullanıcı daha ne olduğunun farkında olmadan zararlı uygulama çalışmaya başlıyor ve kullanıcının tüm bilgilerini çalıyor..

Cloak and Dagger

Bu zararlı yazılımın önüne Android 7.1.2 işletim sistemi ile kısmen geçilmiş olsa da zararlı yazılım pek çok Android cihazını tehdit etmeye devam ediyor. Android işletim sistemini kullanan kaç kişinin bu zararlı yazılımdan etkilendiği bilinmese de Google’ın kısa bir süre içinde bu zararlı yazılım karşısında önlem alacağı düşünülüyor. 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir