Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Antivirüs Programları Virüs Koruması İçin Yeterli Mi?

Antivirüs Programları Virüs Koruması İçin Yeterli Mi?

admin admin -

Antivirüs Programları Virüs Koruması İçin Yeterli Mi?

Bilgisayarla özellikle siber tehditlere karşı güvenliği sağlanması gerekir. Kişisel güvenlik ve veri gizliliği için antivirüs programlarıyla bilgisayarlar başta olmak üzere tüm teknolojik cihazlar koruma altına alınabilmektedir. Ancak güvenliği çok fazla önemseyen kişiler için “Antivirüs programları virüs koruma için yeterli mi?” gibi pek çok farklı soru işareti de beraberinde gelebiliyor. Zira virüsler, kişisel verileri ve bilgisayardaki dosyalarını tehlikeye attığından dolayı mevcut riskleri almamak adına kişilerin bilgisayarlarında sorun yaşanmadan önce iyi bir güvenlik sistemin kurması ve aktif hale getirmesi önemli. Ancak sadece virüs programını kurmak tek başına yeterli bir çözüm değil.

Antivirüs Kullanımında Nelere Dikkat edilmeli?

Antivirüs programlarının bilgisayar güvenliğini sağlaması adına kullanıcıların da pek çok farklı detaya dikkat etmesi gerekiyor. Bu detaylardan birisi de orijinal program kullanmak. Eğer kullanılan programlar orijinal değilse ve sürekli güvenli olmayan sitelerden uygulamalar indirilerek bilgisayara kuruluyorsa çeşitli riskler ile karşılaşmak mümkün olacaktır. Bu nedenle de antivirüsün işe yarayıp yaramadığı ya da virüslere karşı etkin olup olmadığını tespit etmeden önce kullanıcıların güvenli bir şekilde bilgisayar kullanması ve tehditlere karşı bilinçli olması önemli.

Orijinal programları kullanmak, dizüstü bilgisayar ve masaüstü bilgisayar modellerinde bulaşabilecek pek çok farklı tehdidin bulaşma riskini ortadan kaldırmaktadır. Bu nedenle de öncelikle işletim sistemi ve kullanılan tüm uygulamaların lisanslı olduğundan emin olmanız gerekmektedir. Aynı zamanda antivirüs programlarında eğer ücretli seçenekler tercih ediliyorsa, mutlaka orijinal ve herhangi bir şekilde kırılmamış programların kurulması gerekmektedir Tüm bu kriterleri sağladıktan sonra ise antivirüs programının bilgisayarı çok daha iyi bir şekilde koruması sağlanabilmektedir.

Antivirüs Uygulamalarının Güncellenmesi

Kullanıcıların, antivirüs kullanımlarında herhangi bir risk ile karşılaşmaması adına yapması gereken öncelikli işlemlerden bir tanesi uygulamanın her zaman güncel tutmaktır. Otomatik güncelleme seçenekleri tercih edilerek uygulamanın kendi kendine güncellemesini sağlamak, pratik bir yol olacaktır. Yapılacak güncellemeler, en son virüs veri tabanının bilgisayara yüklenmesini ve tehditlere karşı daha iyi bir şekilde programın performans sergilemesini sağlar. Tehditler her zaman değiştiği gibi çeşitli zararlı yazılımların tespit edilebilmesi adına en güncel virüs programı veri tabanının kullanılması gerekmektedir. Bu sayede yapılacak güvenlik taramalarında bilgisayardaki tüm zararlı yazılımlar daha kolay bir şekilde tespit edilerek güvenlik sağlanabilmektedir.

Belirtilen kriterler yerine getirildiği takdirde bilgisayarlarda kullanılacak antivirüs programlarının güvenliği sağlaması çok daha yüksek başarılar ile sonuçlanır.  

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir