Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Apple, elektrikli aracı için sunroof patenti aldı

Apple, elektrikli aracı için sunroof patenti aldı

admin admin -

Bir süredir iddialar ile gündeme gelen Apple Car ile ilgili yeni bir sızıntı ortaya çıktı. Apple, geliştirdiği elektrikli araç için sunroof patenti aldı.

Tesla’nın otomobil pazarında hızla yükselmesiyle birlikte elektrikli araç piyasası teknoloji firmalarının radarına girdi. Xiaomi ve Huawei gibi firmalardan sonra Apple da otomobil üretimi için düğmeye bastı.

Apple, ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi’nden otomobil sunroofu için patent aldı. Açılır tavan ve değişken opaklığa sahip cam gibi özelliklere sahip olan sunroof, sürücünün tavan şeffaflığını ayarlamasına imkan tanıyacak.

Analistler, sızdırılan sunroof patenti başta olmak üzere Apple Car için geliştirilen tüm özelliklerin Siri ve CarPlay ile kontrol edilebileceğini belirtti. Son raporlara göre, Apple’ın yeni bir sürücüsüz araç sistemi geliştirmeye ve test etmeye devam ettiği ortaya çıktı.

Apple, otomobil bölümünde görev alan çalışanlarını farklı firmalara kaptırdı. Bu yüzden Apple Car’ın en erken 3 yıl sonra piyasaya sürüleceği tahmin ediliyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir