Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Apple Music, Spotify’ı adeta trolledi

Apple Music, Spotify’ı adeta trolledi

admin admin -

Geçtiğimiz günlerde Kanada – Amerika uyruklu efsanevi müzisyen Neil Young ile Spotify arasında oldukça büyük bir savaş patlak vermişti. Young, Spotify’a gönderdiği bir mektupta, platformun koronavirüs ile ilgili yanıltıcı bilgilerin yayılmasına önayak olduğunu söylemişti.

Neil Young’ın Spotify’a ilettiği mektuba, ünlü akış platformundan sıcağı sıcağına bir yanıt gelmemişti. Ancak Young, platformdan tüm şarkılarını ve albümlerini geri çekince, Spotify cephesinden bir açıklama yapıldı. Spotify, koronavirüs pandemisinin başlangıcından beri 20 binden fazla podcast bölümünü, yanıltıcı bilgiler içerdiği için platformdan kaldırdıklarını ve Young’ı yeniden Spotify’da görmek istediklerini söylemişti.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından müzik akış platformları içerisinde sadece Apple Music bünyesinde dinlenebilir hale gelen Neil Young, Apple’ı oldukça mutlu etmişe benziyor. Parçaların ve albümlerin yüklenmesi sonrasında Apple Music kullanıcılarına bildirim göndermeye başlayan Apple, “Apple Music, Neil Young’ın evi” mesajlarıyla Spotify’a göndermede bulundu. Bununla birlikte Neil Young’ın sanatçı sayfasına da ‘Neil Young’ı Seviyoruz!‘ şeklinde mesajlar ekleyen Apple, rakibini adeta trolledi.

Son gelen raporlara göre, 2022’nin başında Spotify geçtiğimiz yıllara göre Apple Music ve diğer rakiplerine karşı bir miktar pazar payı kaybetmiş durumda. Spotify, 2021 boyunca halen en büyük müzik akış hizmeti olsa da geçtiğimiz yıl yüzde 33’e varan pazar payı, 2022’nin başında yüzde 31’e düşmüş vaziyette. Apple Music’in bu son gelişmeler ışığında Spotify’a karşı biraz da olsa güç kazandığı da söylenebilir.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir