Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Apple Şirketi Samsung’u Yeniden Geçti

Apple Şirketi Samsung’u Yeniden Geçti

admin admin -

Giyilebilir cihazların piyasası içerisinde dengeler değişmeyi sürdürüyor. Bir zamanlarda bu sektörün lider olan adları alt sıralara gerilemeye başlarken önceden gerilerde kalmış olan markalar da basamakları birer ikişer tırmanmaya başlayıp ön plana gelmekte. Yeni yayınlanmış olan rakamlar ise, giyilebilir durumdaki cihaz piyasasının mevcut durumdaki liderini ve  de onun en yakındaki takipçilerini gözlerin önüne sermekte.

Geçtiğimiz aylara kadar giyilebilir durumdaki cihaz pazarının lideri aslında Fitbit şirketiydi. Çok uzun bir zaman zirvede kalmış olan Fitbit’in bu mevcut konumunu koruyup korumayacak olduğu merak konusu idi. Apple Watch ile birlikte fazlası ile başarılı bir çıkış yapmış olan Apple şirketi, beklenmiş olduğu üzre Fitbit’i daha geride bırakıp zirveye oturmayı başardı. Bunun sonrasında ise Apple ilk sırada sırada, Fitbit şirketi 2. sıraya yerleşmiş idi. Samsung şirketi 3. sırada bulunuyor ancak kendisine  yine de yer bulabilmiş idi. Şimdi de Gear S3 ile birlikte yükselişe geçmeye başlayan Samsung şirketi, giyilebilir durumdaki cihaz piyasası içerisinde ikinci sıraya yerleşmeyi başardı. Bu şekilde Fitbit ise zirveden 3. sıraya kadar çok gerilemiş idi. 

Samsung şirketinin pazar payı ise %12,8 seviyesinde iken Fitbit şirketinin pazar payı da %12,2’de kalmış oldu. Apple şirketi, %53’lük bir pazar payı ile giyilebilir durumdaki cihaz piyasasını tam anlamı ile domine etmekte. Apple şirketinin rakiplerinin zirveye yaklaşmış olması ve de Apple şirketini geride bırakabilmesi hiç basit olmayacak gibi görünmekte.

Tedarik konularında Apple şirketi %16 ile tekrar zirvede iken 2. ve de 3. sırayı ise %15,5 ile birlikte  Xiaomi şirketi ve %12,3 ile de Fitbit  şirketi alıyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir