Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Apple Şirketi Tekrardan Samsung’a Dönüş Yapacak

Apple Şirketi Tekrardan Samsung’a Dönüş Yapacak

admin admin -

Apple şirketi, A serisindeki işlemciler amacıyla iPhone 6 modellerinde kullanmış bulunduğu A9 yongaseti ile güç verimliliği konusunda problemler yaşadıktan hemen sonra Samsung şirketiyle çalışmaktan vazgeçmiş ve de TSMC şirketine kucak açmıştı. 

iPhone ve iPad’ler için A10 ve A11 yonga setleri için yalnızca TSMC ile çalıştıktan sonra, bu kez yeniden çark eden Apple, bir kez daha Samsung’la anlaşmış gibi görünüyor.

Gelen rapora göre, Samsung yaklaşmakta olan 7nm FinFET üretim teknolojisi ile birlikte bir kez daha Apple’ın güvenini kazandı. Güney Koreli elektronik markası, önümüzdeki yıl piyasaya çıkması beklenen Apple’ın iPhone’ları için A12 yonga seti üretebilir. Bu sonuca göre, Samsung’un LSI çip ve bellek bölümü başkan yardımcısı Kwon Oh-hyun’un, geçtiğimiz ay Apple merkez bürosunda yaptığı görüşme işe yaramış gibi görünüyor.

Apple’ın bu yıl gelecek olan yeni iPhone’larında ayrıca Samsung’un OLED ekranlarını da göreceğiz. Buna ilave olarak işlemci konusunda da birlikte çalışacak olmaları, Samsung’un çok fazla para kazanacağı anlamına geliyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir