Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Apple Şirketinin Haritalar Uygulamasında Komik Bir Hata

Apple Şirketinin Haritalar Uygulamasında Komik Bir Hata

admin admin -

Apple şirketine ait olan Harita uygulamasında yer alan bir hata gören herkesi fazlası ile güldürmüş halde. iPhone modelindeki akıllı telefonların ismi bilmekte olduğunuz üzere Ayfon şeklinde okunuyor. Bir tane ilimiz  ise bu durumdan nasibini fazlası ile almış oldu.

İlk defa iOS 6 isimli mobil işletim sistemi ile beraber sunulmaya başlanmış olan ve de Google şirketine ait olan Google Haritalar uygulamasının karşısında çok önemli bir rakip olması konusunda hedefler yer alan Apple Haritalar isimli uygulaması, o günden bu zamana kadar fazlası ile hızlı bir şekilde ilerleme kaydetmiş olsa bile türlü hataları ile sürekli olarak gündeme gelmeye devam etti. Hatta Apple şirketinin CEO’su görevinde bulunan Tim Cook bile bu bahsi geçen uygulamaları ile alakalı olarak olumsuz  bir takım açıklamalarda bulunmuştu.

Son olarak ise, Harita uygulaması içerisinde Afyonkarahisar şeklinde yazılması gerekir iken, ilimizin isminin Ayfonkarahisar biçiminde yazılmış olması pek çok kişinin dikkat çekmiş oldu. Tabiiki de hali ile bu durum sosyal medya platformları üzerinde çok hızlı bir şekilde yayılmaya başladı. Diğer taraftan ise Apple  şirketi, bu durumu kısa bir süre içerisinde fark edip hemen bir tane daha güncelleme sundu ve de meydana gelen bu hatayı düzeltmiş oldu.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir