Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Apple’dan Facebook’a darbe

Apple’dan Facebook’a darbe

admin admin -

Facebook’un ana şirketi Meta, Apple’ın geçen yıl yaptığı küçük ama etkili bir değişiklik nedeniyle bu yıl 10 milyar dolar kaybedecek. Sosyal medya devi tarafından düzenlenen dördüncü çeyrek kazanç konferansı görüşmesinde, “iOS‘un genel olarak 2022’de işimiz üzerindeki etkisi 10 milyar dolar civarında.” ifadeleri kullanıldı.

Nisan 2021’de Apple, iOS 14.5 güncellemesiyle takip etme konusunda tüm yetkiyi kullanıcıya verdi. Bu izin, Facebook uygulamalarının binlerce iOS kullanıcısını takip etmesini engelledi ve Meta CFO David Wehner, Facebook’un reklam gelirine büyük zarar verdiğini söyledi.

Meta’nın birincil gelir kaynağı, dünyanın en büyük sosyal platformlarından bazılarını (Facebook, Instagram ve WhatsApp) işletmesinden elde ettiği devasa kullanıcı bilgileri veritabanına dayanan reklamcılık bölümüdür.

Apple, kullanıcılara bu uygulamaları diğer uygulamalarda izlemelerini engelleme seçeneği sunduğunda, Facebook için reklam verilerini toplamanın birincil yolunu ortadan kaldırdı. Değişiklik, Apple’ın Nisan 2021’de başlatılan iOS 14.5 güncellemesinin bir parçası olarak geldi ve uygulama yayıncılarını, reklam satışları için davranışı izlemek için izin isteyen açılır pencere eklemeye zorladı.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir