Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Apple’ın CEO’su Tim Cook Uber’i Tehdit Etti!

Apple’ın CEO’su Tim Cook Uber’i Tehdit Etti!

admin admin -

Türkiye’de geçtiğimiz aylarda engellenen ancak yan uygulaması ile yaşamına devam eden Uber, günümüzde taksiciliğin en gelişmiş hallerinden bir tanesi olarak biliniyor. Uygulama sayesinde, daha düşük ücretlere, şahsi arabalar taksi olarak kullanılabiliyor ve insanlar bundan para kazanabiliyorlar. “Ortaklaşa tüketim uygulamaları” kapsamında değerlendirilebilen ve dünya çapında başarı elde eden Uber’ın en büyük sorunlarından biri ise uygulamayı indiren insanları izleme altına alması. Uber, bunu kabul etmese de, 2015 yılında Apple Ceo’su Tim Cook tarafından dahi sadece bu sebeple tehdit edildiği konuşuluyor.

Söylentilere göre, 2015 yılında Uber Ceo’sunun uygulamalarına bir tanımlayıcı bırakmak istemesi, Apple Ceo’su Tim Cook’un kulağına gitmiş. Tanımlayıcı sayesinde, Uber uygulamaları kaldırılsa bile Uber şirketi, kullanıcıdan haberdar olmaya devam edebilecekmiş; ancak bu gerçekleşir gerçekleşmez, Apple Ceo’su Tim Cook Uber şirketine nota vermiş. Bu nota, eğer Uber bu faaliyetlerine devam ederse; Appstore’dan uygulamalarının silineceği yönündeymiş ve bununla birlikte Uber’ın casusluğu bıraktığı konuşuluyor.

Tüm dünyada, Apple’ın gizlilik ve güvenlik açısından dünyanın en iyi şirketlerinden biri olduğu biliniyor ve teröristin Apple telefonuna dahi sızma hakkı bugün FBI’a verilmiyor. Dolayısıyla, senaryonun gerçek olabileceği bu açılardan bakıldığında, çok güçlü bir ihtimal.

Siz, Uber uygulamasına güveniyor musunuz?

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir