Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Artık Stadyumlara Powerbank İle Girilmeyeceği Açıklandı

Artık Stadyumlara Powerbank İle Girilmeyeceği Açıklandı

admin admin -

Yaşamımızın vazgeçilmez parçalarından bir tanesi durumuna gelmiş olan akıllı telefonlar, daha da uzun kullanım amacıyla powerbank ile beraber kullanılmakta. Fakat yapılmakta olan resmi açıklamaya bakılır ise powerbanklerin bu stadyumlara sokulacak olması resmen yasaklandı.

Gelişmiş olan teknolojiye karşın akıllı telefonların bataryasının ömürleri 1 günü çıkartabilecek konuma ne yazık ki halen gelemedi. Gelememiş olduğu gibi pek çok model artık sadece bir günü çıkartırken bile çok fazla  zorluk çekebilmekte.

Bu nokta içerisinde imdadımıza yetişmiş olan taşınabilir şarj aletleri yani powerbankler  artık stadyumlar içerisinde yanımızda bulunamayacak. İstanbul İl Spor Güvenlik Kurulu’nun almış olduğu bu kararı ilk önce  Beşiktaş Spor Kulübü resmi internet sitesi üstünden resmen duyurdu.

”Taraftarımıza  çok önemli bir duyuru” şeklindeki başlık ile verilmiş olan haber kapsamında; ”İl Spor Güvenlik Kurulu’nun kararı ile birlikte bundan sonra stadyumlara taşınabilir durumdaki şarj cihazı (power bank) hiç bir şekilde alınmayacaktır. Herhangi bir şekilde  mağduriyet yaşanmaması amacıyla taraftarlarımızın taşınabilir şarj cihazlarını  da yanlarında hiç bir şekilde getirmemelerini rica etmekteyiz.” şeklindeki açıklamasına da yer verildi.

Bu özel kararın alınması esnasındaki en büyük etken ise Galatasaray ile Fenerbahçe maçı esnasında hakeme gerçekleştirilen saldırılar şeklinde gösteriliyor. Saha içine atılabilecek her türden maddenin içeri alınması yasaklanmışken, modeline bakılırsa fazlası ile ağır olabilmekte olan powerbanklerin yasaklanması da ise yerinde bir karar şeklinde görünmekte.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir