Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Artık Windows’da Güvenli Değil

Artık Windows’da Güvenli Değil

admin admin -

Hackerlar Sınır Tanımıyor!

Geçtiğimiz günlerde Windows hackerların ve fidye yazılımlarının önüne geçmek için güncellenmiş bir Windows 10 Insider sürümünü kulanıma sunmuştu. Ama bu sıkı güvenlik önlemi barındıran sürüme birkaç gün içinde bir grup hacker, söz konusu sisteme sızmayı başardı.

Giderek artan fidye ve virüsü salgınlarına karşı vakit kaybetmeden Windows tüm yazılımcılarını toplayıp yeni bir güvenilir güncelleme için çalışmalarına başlamıştı.  Yeni geliştirdikleri Insider güncellemesi yayınladıktan birkaç gün sonra sistemin içinde siyah şapkalıların yani hackerların dolaşması bütün Windows yazılım ekibini şaşırttı!

Programlama uzmanları, Insider’ın sistem dosyaları arasına “korunan klasörler” adında asla silinemeyen ve şifrelenemeyen bir dosya oluşturmuştu. Bunu tıpkı anti virüs yazılımlarında güncellediğimiz virüs tanım dosyalarına benzer bir klasördü. Gözü pek korkusuz hackerlar ise Windows Gezgini yardımıyla bu dosyalara ulaşmanın bir yolunu buldu.

500 milyonun üzerinde kullanıcıya sahip Windows’un, bu durumda ne tarz önlemler alacağı kullanıcıların aklını kurcalıyor. Widows bu konu yüzünden kullanıcılarından fazlasıyla şikayet mailleri almaya başladı. Bu olayla birlikte örülecek her güvenlik duvarının hackerların hedefi olacağı anlaşılıyor. Siyah şapkalı hackerların kendilerini ispatladıkları bu davranışları sonrasında gelecek sürümlere saldırmamasını, yazılımcıları ve kullanıcıları zor durumda bırakmamasını umut ediyoruz.

Artan şikayetlerden dolayı Windows’un kullanıcılarına geri dönüş yaptığını fakat çoğu kullanıcısına ulaşamayacağını belirtti. Kullanıcılar bu hacklenme durumu yüzünden İOS işletim sistemine geçmeyi düşündüklerini de belirtti.

Windows bu konu için daha resmi bir açıklamada bulunmadı.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir