Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu: 15 Temmuz Gecesi Rumeli Topraklarından Türkiye’ye Gelmek İsteyen Kardeşlerimiz Vardı!

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu: 15 Temmuz Gecesi Rumeli Topraklarından Türkiye’ye Gelmek İsteyen Kardeşlerimiz Vardı!

admin admin -

 

“Gönül coğrafyamızın sınırları yok” diyen Çavuşoğlu, 15 Temmuz gecesinde yaşadığı bir olayı paylaştı:

“15 Temmuz gecesi TBMM çatısı altında bulunurken, Balkan ülkelerinden, topraklarından arayarak, “Geliyoruz abi, bize gümrük kapılarında yardımcı olun” diyen kardeşlerimiz vardı.

Balkanlarda yaşayıp, bu topraklara henüz ayak basma şansı elde edememiş olsa da, bu topraklar için bayrağımız için canını feda edebilecek binlerce kardeşim olduğunu gördüm.”

 

 

Çavuşoğlu, “Bu vatan uğruna canını vermek için burada doğmuş olman gerekmiyor”derken, şehit Mustafa Cambaz ve şehit Nefize Özsoy’dan bahsetti.

 

“Gazeteci kardeşimiz Mustafa Cambaz bu vatan için hayatını verirken henüz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olamamıştı. Midyat’ta şehit olan polis memurumuz Nefize Özsoy kızımız. Edirneliydi, ama aslen Kırcaali doğumluydu. Hendek terörünün estirildiği sırada, bu vatan bu bayrak için kendini feda etti.” diyen Çavuşoğlu, “Ancak gelin görün ki, bu bayrak altında doğmuş büyümüş, memleketin ekmeğinden suyundan istifade etmiş insanlar bu vatana ihanet edebiliyorlar.” dedi.

 

Türkiye’nin jeopolitik konumu itibariyle gözlerin sürekli üzerinde olduğuna dikkat çeken Çavuşoğlu, “Birinci Dünya Savaşı’nın üzerinden 100 yıl geçti, birileri hala bu coğrafyada birşeyler elde etme peşinde. Biz attığımız adımlardan eminiz. Senaryoyu da kuklayı da kuklayı elinde tutanı da biliyoruz. Bugünlerin de üstesinden hep birlikte geleceğiz.” açıklamalarında bulundu.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir