Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Bill Gates Akıllı Şehiri Nereye Kuracak?

Bill Gates Akıllı Şehiri Nereye Kuracak?

admin admin -

Dünya üzerindeki en zengin insanlar listesi içerisinde ilk sıralarında bulunan Microsoft şirketinin kurucusu  olan Bill Gates’in tarafından ABD içerisinde akıllı şehir inşa etmek amacıyla çalışmalara başlamış olduğu geçtiğimiz günlerde görülmüştü.

Bu konu ile alakalı en önemli adımlardan bir tanesini atan Bill Gates’in, Arizona eyaleti içerisinde 25.000 dönüm büyüklüğe sahip bir arazi satın almış olduğu ortaya çıktı.

Phoenix’e sadece 45 dakikalık uzaklıkta bulunacak akıllı şehir içinde 80.000 tane ev inşa edilmiş olacak. Sanayi ve  de ofis alanlarına toplamda 3.800 dönüm büyüklükteki bir alanın ayrılacak olduğu akıllı şehir içerisinde, 480 dönümden oluşan bir alan da okullara tahsis edilmiş olacak.

Satışa öncülük etmiş olan gayrimenkul yatırım şirketi Belmont Partners gerçekleştirdiği açıklama içerisinde, Belmont şeklinde adlandırılan şehrin yüksek hızlı  bir internet ile beraber veri merkezleri, yeni bir üretim teknolojileri, sürücüsüz  durumdaki araçlar ve  de otonom haldeki lojistik merkezleri gibi en son teknolojiyi benimsemiş bir iletişim ve de altyapı omurgası durumunda bulunan ileriye odaklanmış bir topluluk oluşturacak olduğunu ifade etmekte.

Yenilenebilir durumdaki enerji kaynaklarının kullanılacak olduğu akıllı şehir içerisinde, yollar sürücüsüz araçlara da özel bir şekilde tasarlanacak. Akıllı durumdaki şehirlerin, teknoloji devlerinde bir yarış durumuna geldiğini söylemek hiç bir şekilde yanlış olmayacaktır.

Çünkü, benzeyen bir adım Google şirketinin sahibi bulunan Alphabet firmasının alt firmalarından Sidewalk Labs şirketi tarafından atıldı. Toronta içerisinde 800 dönümlük bir arazi içinde küçük bir akıllı şehir inşa etmek amacıyla bir anlaşma imzalamış oldu.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir