Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Bill Gates’in Yatırım Yaptığı Şirket İflas Etti!

Bill Gates’in Yatırım Yaptığı Şirket İflas Etti!

admin admin -

Günümüzde artık kullanıcılar akıllı telefonlarından vazgeçemiyor. Akıllı telefonların artık hayatımızın her anında kendini yer bulmasıyla birlikte kullanıcıların en büyük sorunlarından birisi olan şarj sıkıntısı can sıkıyor.

Bill Gates Yatırım Yapmıştı!

Bu anlamda diğer teknoloji firmaları kullanıcılar için sürekli olarak daha uzun süre dayanabilen pil teknoloji üzerinde çalışırken Micorosft‘un patronu Bill Gates tarafından yatırım almış olan Aquion firması iflas ettiğini açıkladı.

190 Milyon Dolardan Fazla Yatırım Almıştı!

Bill Gates tarafından ciddi bir yatırım desteği alan Aquion firması uzun yıllar boyunca pil teknolojileri üzerinde çalışmalarını sürdürüyordu. 190 milyon dolardan fazla yatırım alan ve önemli pil teknolojilerini açıklamasın beklenen şirket hiç beklenmediği bir şekilde iflas ettiğini duyurdu. 

Şirketin CEO’su Açıklama Yaptı!

Şirketin CEO’su olan Scott Pearson Aquion firmasının iflasının nedeni hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Şirketin CEO’su yaptığı açıklaması pil teknolojisinin geliştirilmesinin oldukça zor olduğunu ifade etti ve sonuca ulaşmak için oldukça uzun bir süreye ihtiyaç olduğunu ifade etti. Ayrıca hali pil teknolojilerinin oldukça pahalı bir maliyetinin olduğunu dile getiren CEO kendilerinde bu mali gücün olmadığını dile getirdi. 

Sodyum İyon Teknolojisine Sahip Pil Geliştirmişlerdi!

Aquion firmasının geliştirmiş olduğu önemli teknolojilerden birisi olan sodyum iyon teknolojisine sahip olan pil, 5 bin şarj döngüsüne kadar performansını kaybetmeden çalışmasını sürdürüyordu. Ayrıca piyasada kullanılan diğer pillere göre oldukça uzun bir süre kullanım ömrüyle dikkat eden bu pil teknolojisinin de çok güvenli olduğu ifade edilmişti. 

Bu kadar iddialı bir teknolojiyi kısa bir süre içerisinde kullanıcılarla buluşturması beklenen firma ne yazık ki iflastan kurtulamadı. Bakalım Aquion firmasıyla ilgili olarak ilerleyen günlerde önemli bir gelişme yaşanacak mı ? 

 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir