Bir devrin sonu

Bir devrin sonu
Bir devrin sonu hande erol

2001 yılında kurulan GittiGidiyor, Mayıs 2011’de eBay tarafından satın alındı. Bugün yapılan açıklamaya göre eBay, Türkiye’den çekilme kararı aldı. 11 yıldır eBay bünyesinde faaliyet gösteren GittiGidiyor, kapanıyor.

2011 yılında GittiGidiyor hisselerinin yüzde 93’ünü alan eBay, 5 yıl sonra hisselerin tamamını alarak GittiGidiyor’un sahibi oldu. Kapanma süreci hakkında yazılı açıklama yapan eBay, “Küresel olarak ticari operasyonlarımızı düzenli olarak gözden geçiriyoruz. Bizim için zor ama stratejik olan bu kararı pazarda süregelen rekabet dinamiklerine dayalı olarak aldık.” ifadelerine yer verdi.

20 Haziran’dan itibaren satıcıların platformda yeni ilan veremeyeceğini duyuran eBay, satın alımların 18 Temmuz’da sonlandıracağını belirtti. Platformdan geçişler için satıcı ve alıcılar ile doğrudan iletişime geçileceğini belirten şirket, kullanıcıların hesaplarına 5 Eylül 2022’ye kadar erişebileceklerinin altını çizdi. Kullanıcılar, müşteri hizmetlerine 30 Eylül 2022’ye kadar ulaşabilecek.

Türkiye pazarından çekilme halmesinin eBay’in 2022 ikinci çeyrek mali sonuçlarına etki etmeyeceği düşünülüyor. GittiGidiyor, 2022’nin ilk çeyreğinde eBay’e 4 milyon aktif müşteri kazandırdı.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor