Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Bir Türk ABD Savunma Bakanlığı’ndaki Açığı Buldu

Bir Türk ABD Savunma Bakanlığı’ndaki Açığı Buldu

admin admin -

Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA)’da bulunan kritik bir açığu bulan Kürşat Oğuzhan Akıncı Savunma Teknolojileri Mühendislik Anonim şirketinde siber güvenlik uzmanı olarak çalışıyor. Sistemlerdeki zaafiyetleri bulan Akıncı NSA’nın web sunucularında bulduğu açığı NSA’nın iletişim adreslerine gönderdikten sonra dünyaca ünlü online hacker ödül avcılığı platformu Hackerone ile Amerika Savunma Bakanlığı’na gönderdi.

Aynı sitede açık arayan yüzlerce hackeri arkada bırakan Akıncı’ya NSA’dan 4 ay sonra açığın kapatıldığına dair bir mail geldi. Açığı inceleyen Akıncı açığın kapandığından emin olduktan sor-nra aynı maile açığın kapandığına dair dönüş yaptı.

Bunun üstüne açığın kapandığını onaylayan Akıncı’ya ABD tarafından ödül maiyetinde  2 adet rozet verildi. Çok fazla kişiye verilmeyen bu ödüller “Hall Of Flame” adı altındaki bir listede bulunuyor ve dünya üzerinde bu zamana kadar sadece 295 kişiye bu şekilde ödül verildi. Bu kişiler arasında 67. Sırada olan beyaz şapkalı hacker Akıncı, durumdan memnun olduğunu iletti.

Giderek artan gerilim ortamında savaşların yerini alan siber saldırılar devletler için büyük önem arzediyor. Bu ve bunun gibi iyi niyetli hacker dediğimiz beyaz şapkalı hackerler şirketlerin verilerini korumak için buldukları açıkları gene şirketlere bildirerek açığın kapanmasında yardımcı oluyorlar.

Türk siber güvenlik uzmanı Kürşat Oğuzhan Akıncı’yı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir