Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Bitcoin ile ödeme kabul eden markalar hangileri?

Bitcoin ile ödeme kabul eden markalar hangileri?

admin admin -

Bitcoin ile ödeme kabul eden markalar hangileri?

 

Bitcoin kullanımı her geçen gün artmakta. Dijital para kullanımına rağbetin artmasıyla birlikte bazı marka ve kurumlar artık Bitcoin’le ödeme kabul etmeye başladılar. Hatta El Salvador bu konuda büyük bir yeniliğe adım atarak Bitcoin’i yasal para birimlerinden biri haline getirdi. Dünya genelinde Bitcoin’in güvenilirliğine dair pek çok tartışma olsa da, kripto paraların gelecekte daha çok karşımıza çıkacağı artık kuşkusuz bir gerçek. Peki Bitcoin ile ödeme kabul eden markalar hangileri?

Mastercard

Bu konuda öncü adımlardan biri Mastercard’tan gelmişti. Mastercard, kullanıcılarının kendi ağ üzerinden kripto para alıp satabileceğini veya ağı dijital cüzdan olarak kullanarak güvenliğini sağlayabileceğini duyurdu. Şirket ayrıca sadık müşterilerini puan yerine kripto paralarla ödüllendirmenin yolunu da açtı.

Böylece kullanıcılar, tüketimleri karşılığında ödüllerini kripto para birimlerinde alabiliyor ya da ödemelerini kripto paralarla sağlayabiliyorlar. Bunu başarmak için kredi kartı devi, New York merkezli dijital varlık platformu Bakkt Holdings ile işbirliği yapmıştı.

Pavilion Hotels & Resorts

Hong Kong’daki Pavilion Hotels & Resorts, kripto para ödemelerini kabul eden ilk uluslararası otel zinciri oldu.

Amsterdam, Madrid, Lizbon, Roma, Bali ve Phuket’te faaliyet gösteren Group Payment Platform Coindirect ile işbirliği içinde, Bitcoin ve Ethereum dahil olmak üzere yaklaşık 40 farklı kripto para biriminde ödeme kabul etmeye başladılar.

AXA Insurance

Sigorta devi AXA Insurance, İsviçre’deki müşterilerinin Bitcoin ile ödeme yapmasına izin vermek için Nisan ayından bu yana faaliyet gösteriyordu. Şirket, 2019 yılında yaptırdığı bir araştırmadan sonra bu kararı verdi, 18 ile 55 yaşları arasındaki katılımcıların üçte birinin yatırım yapmak için kripto para birimine yatırım yaptıklarını veya yatırım yapmayı düşündüklerini söyledi.

Müşteriler artık hayat sigortası dışındaki primlerini İsviçre Frangına çevrilen bir kripto para borsası olan Bitcoin Suisse aracılığıyla ödeyebiliyorlar.

Tesla

Elon Musk’ın kurucusu ve CEO’su olduğu teknoloji dünyasını hem en çok heyecanlandıran, hem de en çok korkutan şirketlerden biri olan Tesla geçtiğimiz sene elektrikli araç satışlarında Bitcoin ile ödeme kabul edeceğini duyurmuştu. Ancak yaşanan son gelişmelerin ardından şirket bu kararından vazgeçti. Yine de ilerleyen günlerde şirketin yeniden Bitcoin ödemelerini kabul etmesi oldukça muhtemel.

 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir