Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Black Friday ”Kara Cuma” nedir

Black Friday ”Kara Cuma” nedir

admin admin -

Son zamanlarda duymaya alışık olduğumuz Kara Cuma (Black Friday) alışveriş çılgınlığını sizlere sunmaktayız. Peki nedir bu Kara Cuma…

Bu yıl 25 Kasım’ a denk gelen Kara Cuma Black Friday Şükran Günü ‘ nün ertesi günü olarak bilinmektedir. Sabahın erken saatlerinde gerçekleşen alışveriş çılgınlığına verilen isim olmakta Kara Cuma.

İki farklı inanışa göre bu etkinliğe Kara Cuma adı verilmekte.

İlk inanış şekline göre mağazaların kapısının sabahın karanlık saatleri olan 4:00 ile 5:00 arası açılmasından dolayı bu alana kara cuma denilmiştir.

Bütün markalarda %80 indirim

Bir diğeri ise Kara Cuma günü adı verilen gün içinde tüm marka ve ürünlerde %80′ den fazla indirim yapıldığı için neredeyse bütün mağazalar boşalmaktadır. Bu durumun da günü kara getirmek için geçerli bir sebep olduğunu düşünen yetkililer bu sebebiyetle Kara Cuma adını vermiştir.

İlk olarak  yılın 1961 yılında yerel bir gazete aracılığı ile duyurulan Black Friday Amerika’ da bulunmakta olan mağazaların ortak indirim günü olarak belirlenmiş olup alışverişin yoğun bir şekilde olması ve mağazalardaki ürünlerin tükenmesi sonucunda da bu şekilde isimlendirilmiştir. Her yıl tekrarlanan çılgınlık adeta bir gelenek haline gelmiştir.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir