Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. BMW ve MINI’den üretimde çevreci yaklaşım

BMW ve MINI’den üretimde çevreci yaklaşım

admin admin -

Günümüzde endüstriyel üretim ile birlikte doğamız çokça zarar görmüş durumda. Son zamanlarda artan bilinç ve çeşitli kısıtlamalar ile birlikte bu durumun önüne geçilmek isteniyor. BMW ve MINI markaları da bu yönde bir adım atarak üretimde daha çevreci bir politika benimsemek hedefinde.

BMW ve MINI, önümüzdeki yıllarda üretimde daha çok yenilenebilir enerji ve geri dönüştürülebilir malzeme kullanmayı planlıyor. Yapılan açıklamaya göre, BMW ve bünyesinde barındırdığı MINI, 2024 yılından itibaren yalnızca yenilenebilir enerji kullanılarak üretilen alüminyum jantlar kullanacak.

Kullanılan yeşil enerji ile alüminyumun elektroliz ve döküm işlemleri sırasındaki karbon ayak izinin azaltılması planlanıyor. BMW, bu önlemlerin yılda yaklaşık olarak 500 bin ton CO2 emisyonunun önüne geçeceği inancında.

BMW Yöneticisi Joachim Post, yeni yeşil enerji politikaları hakkında şu ifadeleri kullandı:

“Yeşil enerji, tedarik zincirimizdeki CO2 emisyonlarını azaltmak için en büyük yardımcılardan bir tanesi. Jant ve alüminyum tedarikçileri de dahil olmak üzere tedarikçilerimizle, yeşil enerji kullanmalarını gerektiren 400’den fazla sözleşme imzaladık.”

Bu girişimde MINI öncü olacak. 2023 yılından itibaren MINI Countryman‘de yüzde 70 geri dönüştürülmüş alüminyumdan yapılmış hafif döküm jantlar kullanılacak. Tamamen geri dönüştürülebilir enerji ile üretilen jantlar CO2 emisyonunu da yüzde 80 oranında düşürmeye yardımcı olacak.

Sadece jantları kapsayan bu girişim sizlere ilk etapta pek de etkileyici gelmebilir. Ancak, BMW Group bünyesinde yılda yüzde 95’i dökme alüminyumdan yapılan yaklaşık 10 milyon hafif alaşım jant kullanıldığını hatırlatalım. Bu rakamlar dikkate alındığında, çevreye olan zararın önemli ölçüde azalabileceğini söyleyebiliriz. BMW ve MINI en azından üretime çevreci yaklaşım konusunda önemli bir adım atmış olacak.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir