Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Bu Güncelleme Google Pixel 2 Modelinin Sorunlarını Gideriyor

Bu Güncelleme Google Pixel 2 Modelinin Sorunlarını Gideriyor

admin admin -

Google şirketi, Pixel 2 isimli yeni serisinin akıllı telefonlarında yaşanmış olan problemleri gidermek ve 

 de güvenliği en üst düzey seviyesinde tutabilmek amacıyla yeni bir  tane daha güncelleme paylaştı.

Google şirketinin yeni amiral gemisi modellerine yayınlanmış olan güncelleme ile beraber Krack güvenlik açığının ve de bunun yanında cihazlarda ortaya çıkmakta bulunan ses ile görüntü problemlerinin giderilmesi hedeflenmekte.

OLED olan  ekranların can sıkıcı sorunlarından bir tanesi olan ekranın yanması, geçmiş olduğumuz günlerde Pixel 2 serisi içerisinde ortaya çıkmıştı. Yeni  gelen güncelleme ile beraber bu problemin yazılım geliştirmelerle aşılmış olduğu da ifade edilmekte.

Cihazlar içerisinde ortaya çıkmakta bulunan ince tıklama sesi tamamen çözüme kavuşturulur iken, artık kullanıcılara da ekranın renk tonlarını belirleyebilmeleri amacıyla normal, doygun ve de artırılmış olmak üzere 3 tane değişik renk seçeneği de sunulmakta.

Doygun olan mod kullanıldığı zaman, ekran renklerinin özelleştirmemekte olan bir konfigurasyona girmiş olduğunu belirten Google şirketi, bu mod ile beraber renklerin  çok daha canlı ve de doygun, fakat doğruluk bakımından çok düşük olabileceğini de ifade etmekte.

Arayüz ile yazılımda gerçekleştirilen değişiklikler ile birlikte OLED ekranın ömrünün uzatılabilmesini hedeflediklerini belirtmiş olan Google yetkilileri, güncellemenin ise  günlük kullanım amacıyla çok büyük bir fark oluşturmayacak olduğunu özellikle vurgulamakta.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir