Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Bu Rubotu Montaj İşlerinde Kullanacaklar

Bu Rubotu Montaj İşlerinde Kullanacaklar

admin admin -

Origami robotlardan biri olan Twister, mekanik ve de  uzay mühendisliğinin araştırmacısı Kiju Lee tarafından Case Western Reserve Üniversitesi içerisinde yer alan laboratuvarında geliştirildi. Origami özellikli robotun tasarımı içerisinde üçgenler ile birlikte altıgenler ve de sekizgenlerden oluşan özel bir ürün yelpazesini kullandılar.

Başlangıç aşamasında kağıt kullanılarak yapılmış olan prototip tasarımın hemen sonrasında, kablolu durumdaki aktüatörler ve  de 3D baskı ile birlikte origami robot son durumunu almış oldu. kıvrılabilme özelliğine sahip olan kule görüntüsü kazanmış olan bu robot, hassas durumdaki  nesneleri de kolay bir şekilde tutabiliyor. Uç bölümü çok kuvveti absorbe edip nesneye zarar verilecek olmasını önlüyor. Yumuşak ve  de güvenli durumda bulunan robot, nesne kavramanın veyahut insan ve robot etkileşiminin gerekli olduğu işlemlerde basit bir şekilde kullanılabilecek bir potansiyelde.

Hafif olmasının yanında kompakt ve de katlanabilir yapıda bulunan Twister, ağırlık ve de hacmin çok önemli bir problem olduğu uzay araçları içerisinde kullanılabilir. Yapısının sayesinde uzay aracı içerisinde fazla yüke ve de hacme hiç bir şekilde sebep olmaz. Astronotlara daha fazla yardımcı olmak amacı ile türlü şekilde görevleri de öğretilebilmekte.

Araştırmacılar ayrıca, Twister isimli robotun yumuşak durumdaki materyallerinin sayesinde bir montaj hattı üstünde insanların yanında kullanılabilecek olduğunu da söylüyor. Lee öte yandan doktorlar ile etkileşimli çalışabilmek amacı ile robotun minyatürize edilebilecek olduğu ve de minimal invaziv cerrahisi içerisinde nasıl kullanılabileceği üstüne çalışmakta.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir