Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Bu Uygulama İle Kredi Kartınızı Koruyabilirsiniz

Bu Uygulama İle Kredi Kartınızı Koruyabilirsiniz

admin admin -

Günümüz yaşam koşullarında ne yazık ki insanları dolandırabilmek ve de  bilgilerini çalabilmek amac ile pek çok değişik yöntem deneyen dolandırıcı yer almakta. Bunlar ise kimi zamanlarda internet üstünden bilgilerimizi çalmaya çalıştığı esnada, bazı zamanlarda da kartları kopyalama tekniğini kullanıp fiziksel bir şekilde bilgilerimizi ele geçirmeye çalışmakta.

Bu şekildeki insanlar sebebiyle satın almış olduğumuz benzini kredi kartımız ile ödediğimiz esnada aslında saniyeler içinde kart bilgilerimizi kaptırmamak içten bile değildir. İşte bu şekildeki durumlardan kaçınmak amacı ile çevrede yer alan kart kopyalama cihazlarını tarayabilen ve size güvende bulunup bulunmadığını açıklayan bir tane Android uygulaması geliştirdiler. Adı da; Skimmer Scanner.

Şimdi yalnızca Android platformunda yer almakta olan; açık kaynak koda sahip ve komple ücretsiz durumdaki bu  bahsi geçen uygulama Bluetooth cihazlarını tarayıp aralarında kart kopyalama cihazının olup olmadığını hızlı bir şekilde kontrol etmekte.

Her bir  tane tarama ise yaklaşık olarak 30 saniye boyunca devam edebiliyor ve  de taramanın sonrasında çevre içerisinde kart kopyalama cihazının olup olmadığını da size hızlı bir şekilde söylüyor.

Bu uygulamanın iOS Platformu için gelip gelmeyeceği ile ilgili olarakta net bir bilgi henüz bulunmamakta. Kullanıcıların program ile ilgili deneyimleri konusunda bir yorum ise gelmediği belirtilmekte

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir