Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Canon’dan 4K Özelliği Olmayan 6D Mark ll

Canon’dan 4K Özelliği Olmayan 6D Mark ll

admin admin -

Uzun bir süredir beklenmekte olan Canon 6D Mark II en sonunda gün yüzüne çıkmış olan. Canon 6D Mark II ile birlikte Rebel SL2 modellerinin de duyurusu resmi bir şekilde yapıldı. Her 2 tane model de özellikleri ile  fazlası ile sağlam görünseler bile halen 4K video özelliklerinin bulunmaması gözlerden hiç bir şekilde kaçmamakta.

6D Mark II modeli, 1,999 dolar tutarındaki fiyatı ile 2012 senesinde çıkmış olan 6D modelini takip etmeye devam ederken 5D serisine göre ise mevcut kapasitesi ve de daha uygun fiyatı sayesinde çok fazla dikkat çekiyor. Uzun bir zaman beklenmiş olan 6D Mark II’nin satış ile ilgili işlemleri ise Temmuz ayı içerisinde başlamış olacak.

Muhtemel olarak tam da beklenmekte olduğu gibi yeni model içerisinde hemen hemen bütün özellikler ilk 6D modeline göre güncellenmiş ve de biraz yükseltilmiş bir halde. Yeni bir tane 26,2 MP’lik CMOS sensör ve firmanın en gelişmiş dahili durumdaki parçalarından bir tanesi olan DIGIC 7 görüntü işlemcileri kullanılmış. ISO aralığının en üst sınırı da 32.000’den tam 40.000’e  kadar yükseltilmiş. Aynı zaman içerisinde 6D Mark II, Canon şirketinin ultra hıza sahip çift pikselli otomatik odaklama sistemlerini kullanmakta ve artık birde 45D çapraz oto fokus yapma noktalarına sahip. Maksimum çekim ise RAW fotoğraflar için tam olarak 21 frame ve  de JPEG’lerde ise 150 frame.

Şimdilik ise 4K ile ilgili kaçamak cevaplar vermek ile yetinmekte olan şirketin mesajı gayet açık; Canon DSLR  modeli ile 4K video çekmeyi istiyorsanız, firmanın en pahalı kameralarından bir tanesini satın almanız gerekli. Ve de bu durumun tam olarak ne zaman değişecek olduğu da halen belirli değil.

 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir