Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. CHP’li Ağbaba’dan Erdoğan’a ‘uçak’ yanıtı: Başta Katar’ın hediye ettiği uçağı satacağız

CHP’li Ağbaba’dan Erdoğan’a ‘uçak’ yanıtı: Başta Katar’ın hediye ettiği uçağı satacağız

admin admin -

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba başkanlığında, milletvekilleri ve parti meclis üyelerinden oluşan CHP Esnaf Masası Heyeti bugün Niğde’ye geldi. CHP’li Ağbaba, kentte 2 gün boyunca gerçekleştirilecek vatandaş ve esnaf ziyaretleri öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

ERDOĞAN’A UÇAK YANITI

Ağbaba, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığına ait 13 uçağı satacağını söylemesi üzerine, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın söylediği, “Neymiş gelince uçakları satacakmış. Tarifeli uçakla mı seyahat edeceksin?” çıkışına sert tepki gösterdi.Gelişmiş dünya ülkelerindeki liderlere tahsis edilen uçak sayılarını açıklayan Ağbaba şunları söyledi:

* Şu an iktidarı tarif edecek olsak, ya da en çok bildikleri nedir diye sorsak, buna kuşkusuz vereceğimiz; saray ve uçaktır. Dünyanın en büyük ekonomisine sahip ABD’nin 2 uçağı var. Almanya Başbakanın 2 jeti var.

* Japonya imparatorluğunun emrinde 2 uçak var. ABD’nin 15’te 1’i kadar ekonomisine sahip olan ülkemizde ise 13 uçağımız var. Uçakların yıllık bakım masrafı 800 bin dolar kabul ediliyor. Maalesef bir israf ve şatafat düzeni ile karşı karşıyayız.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir