Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Citroen C1 artık üretilmeyecek

Citroen C1 artık üretilmeyecek

admin admin -

Ülkemizde de aktif şekilde faaliyetlerini sürdüren Fransız otomobil üreticisi Citroen, 17 yıldır üretimini sürdürdüğü popüler modeli için artık yolun sonuna gelindiğini açıkladı. Şirket, üretim bandından inen son otomobille birlikte modelin emekli edildiğini duyurdu.

Citroen, 2005’den bu yana üretimini sürdürdüğü ve dünya genelinde 1,2 milyon adet satmayı başaran A segmentinin temsilcisi C1’in artık üretilmeyeceğini duyurdu. Bu kararın nedenini otomotiv sektöründe yaşanan değişim ve kentsel mobilite ihtiyaçlarına yanıt olarak elektrikli çözümler üretme isteği olarak açıklayan şirket, modelin boşluğunu Ami ve C3 otomobilleri ile dolduracak.

Yapılan açıklamayı ele alırsak, Citroen’in A segmenti için yeni bir planı olmadığını söyleyebiliriz. Çek Cumhuriyeti’ndeki Kolin fabrikasından çıkan son araçla emekli edilen C1’in boşluğunun söz konusu modellerle dolup dolmayacağını ise zaman gösterecek.

Citroen C1’in yerini alması beklenen modellerden Ami’nin mikro şehir otomobili olarak lanse edildiğini belirtelim. Yüzde 100 elektrikli motorla gelen otomobil, iki kişilik oturma kapasitesi, 70 ila 75 km arasındaki menzili ve 45 km/s maksimum hızı ile mart ayında ülkemizde de satışa çıkacak.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir