Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan talimat geldi! iPhone fiyatlarında düşüş yaşanacak

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan talimat geldi! iPhone fiyatlarında düşüş yaşanacak

admin admin -

 

Son zamlardan sonra Apple’dan İPhone almak zor bir hal aldı. Fakat artık iPhone markası yarı fiyatına alınabilecek. İşte haberin ayrıntıları…

Apple’a gelen zamlardan sonra iPhone 14 Pro Max’ın en üst modeli 90 bin TL oldu. Ülkemizde ÖTV artışı  nedeniyle yapılan zamlar fiyatlar gözle görülür şekilde çok net yansıdı. Yakın zamanda ÖTV sıkıntısından bir nebze de olsun kurtulmamız mümkün olacak. Apple sitesini ziyaret ettiğimizde telefon fiyatlarındaki vergileri görmemiz mümkün. Model fark etmeden alınan her iPhone telefona ödenen miktarın bir çoğunun vergiye kesildiğini görebiliriz .

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan talimat verdi! iPhone fiyatları düşecek!

Cumhurbaşkanının seçimden önce en büyük vaatlerinden biri olan üniversite öğrencilerine bir sefere mahsus vergisiz telefon, bilgisayar satın alınabileceğini söylemişti. Milyonlarca öğrenci için  bu vaadin ne zaman gerçekleştirileceğini merak konusu oldu. Konuşulanlara ve edinilen bilgilere göre Cumhurbaşkanı verdiği sözü yerine getirmek için harekete geçmiş durumda.

Okullar başlamadan bu vaadin gerçekleşmesi ve üniversite öğrencilerinin bir kereye mahsus telefon ve bilgisayarda vergisiz fiyatlandırma uygulanması dört gözle beklenmekte. Verilen bu vaat gerçekleştiği anda üniversite öğrencileri iPhone modellerini yarı yarıya almaları sağlanacak. Bu sayede ikinci el iPhone fiyatlarında büyük düşüşler yaşanması olası ihtimal. iPhone modellerini alanların hepsi kullanmadan üzerine koyup satacaktır. Takip edip görmüş olacağız.

 

 

 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir