Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Dark Web Üzerinden Bomba Satın Almış

Dark Web Üzerinden Bomba Satın Almış

admin admin -

Geçmiş olduğumuz günler içerisinde İngiliz polisinin tarafından gözaltına alınmış olan şüpheliler, dark web üzerinden bomba satın almak ile suçlanmakta. Araçlara yerleştirilmek amacıyla tasarlanan uzaktan patlatılabilme  gibi bir özelliğine sahip bulunan bu bombayı taşımakta olan kuryenin yakalanmasının sonrasında gelen itiraflara bakıldığında 2  tane kadın şüpheli daha hızlı bir şekilde gözaltına alındı.

19 yaşında olan Gurtej Randhawa adlı genç kurye poliste yapılmış olan sorgusunda kuryenin bombayı bilinçli bir şekilde ve de  kime taşımakta olduğunu itiraf etmesi üstüne gözaltına alınmış olan 18 ve de 45 yaşlarında bulunan 2 tane kadın şüpheli sorgusunun sonrasında ise serbest bırakıldı.

Daha öncesinde de benzer suçlardan sabıkası yer alan Gurtej ise bu defa hapis cezası alacak gibi gözükmekte. Olayın 2. bir merak edilen konusu da TOR ağı üstünden gerçekleştirilmiş olan bu alışverişin polis ekiplerinin  tarafından nasıl tespit edilmiş olduğu oldu.

Bu konu ile ilgili olarak net bir bilgi bulunmamakla beraber, polis ekiplerinin bomba satıcısı kimliğine bürünerek suçluları tuzağa düşürme gibi bir ihtimali olduğunun üstünde durulmakta. Lakin eğerki bu ihtimal gerçek değil ise, TOR kullanıcılarının gizliliği ile ilgili çok ciddi bir güvenlik zafiyetide yaşanmış bir durumda olabilir.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir