Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Dijital Dünya’da Uzman İş Gücü İhtiyacı Büyük Oranda Arttı

Dijital Dünya’da Uzman İş Gücü İhtiyacı Büyük Oranda Arttı

admin admin -

Haber:Fikret Yıldız

Türkiye’de yaşanan büyük dijital dönüşüme paralel olarak, internet alt yapıları ve mobilizasyon gittikçe artmaktadır. TÜİK tarafından açıklanan verilerde hane halkının kullandığı internet oranı yüzde 69.5 olurken, akıllı telefon ve cep telefonuna sahip olanların oranı yüzde 96.5’i aştı. Teknoloji alanında gelişen dünyaya ayak uydurma sorunları yaşayan Türkiye’de uzman personellere ihtiyaç büyük. Geleceğin meslekleri arasında gösterilen bilişim sektörüne yönelenler bu alanda işsiz kalmayacakları gibi yüksek kazanç imkânlarına da sahip olabilirler.

Bilgi teknolojileri alanında yeterli kalifiye elemanın bulunamadığı Türkiye hızla değişen ve gelişen dijital dönüşüme ayak uydurmada sorunlar yaşıyor. Uzman iş gücü eğitimlerinin büyük önem taşıdığı sektörde çoğu personel kendi kendini yetiştiriyor. Okulda alınan eğitimin piyasanın şartlarını karşılamadığı görülürken, bu sektörde çalışanların çoğu kişisel çabalarıyla ve pratik yaparak kendilerini geliştirebiliyorlar. Sadece büyük şehirlerde değil Türkiye’nin tüm şehirleri, hatta ilçelerinde internet kullanmaya başlayan birçok şirket uzman iş gücüne ihtiyaç duyuyor. Yapılan araştırmalar bilişim sektöründe nitelikli çalışanlardaki açığın yüzbinleri bulduğunu gösteriyor. Bilişim sektörünün hızına yetişebilmek için, en kısa sürede nitelikli çalışan açığının giderilmesi gerekiyor. 

BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ WİSSEN AKADEMİE DESTEĞİ

Bilgi teknolojileri alanında hızla gelişen sektöre katkı sağlamak amacıyla çalışmalar başlatan Bahçeşehir Üniversitesi Bilgi Teknolojileri Eğitim Merkezi bünyesinde Wissen Akademie dijital alanda çalışmak üzere yetişmiş insan gücü oluşturma çalışmaları yürütüyor. Akademi’de yetişen bazı öğrenciler Silikon Vadisi’ne çağrılırken, bazı öğrencilerde özel ağ yazılımları geliştiriyor. Sektörün ihtiyaçlarını takip eden Wissen Akademie, yazılım uzmanı, web tasarım uzmanı, işletim sistem uzmanlığı, mobil aplikasyonlar, network uzmanlığı, veri tabanı uzmanlığı, bilgi güvenliği uzmanlığı, siber güvenlik uzmanlığı gibi alanlarda katılımcılara uluslararası alanda da geçerli sertifika imkânı sağlıyor. Wissen Akademie İletişim Yöneticisi İbrahim Durkaya, Wissen Akademie’nin yılda ortala bin kadar mühendislik kökenli öğrenciye devlet destekli eğitim verdiklerini ve bu öğrenciler içerisinden yüzde 78 oranında kişinin işe yerleştirildiğini belirtiyor. 

 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir