Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Dünyada okullar nasıl açılıyor: Sınıfta konuşmak yasak, yemekler evden

Dünyada okullar nasıl açılıyor: Sınıfta konuşmak yasak, yemekler evden

admin admin -

Aralık 2019’da Çin’de ortaya çıkan corona virüsü dünya genelinde etkisini sürdürürken, 4.5 milyonu aşkın kişinin ölümüne yol açan salgının en çok etkilediği alanların başında eğitim geliyor.

Çin: Ülkede Delta varyantı Temmuz ayının sonu itibarıyla yayılmaya başladı. Okulların yaz tatilinde olduğu sırada seyahatlerin artmasıyla, ülkede 2020’den bu yana en çok vaka görülen dönem kayıtlara geçti. 31 bölgeye yayılan vakalarda başkent Pekin de başı çekiyor.

Milyonlarca kişiye toplu testlerin uygulandığı ülkede okullar kısıtlamalarla birlikte Eylül ayı itibarıyla yeniden açılıyor. Nanjing’de ilk ve ortaokul öğrencileri için yüksek riskli bölgelerde eğitim iki hafta gecikmeli başlayacak.

TÜM AİLEYE AŞI ŞARTI

Pekin, Şanghay ve Siçuan’da okullar bu ay içinde normal tarihinde açılacak. Pekin’de öğrenci ve öğretmenlerden negatif test şartı isteniyor. Shenzhen’de zorunlu ateş ölçümü, maske kullanılması, sosyal mesafe ve el yıkanması gibi kurallar şart koşuluyor.

Eğitim Bakanlığı, geçtiğimiz ay öğrencilerin aşılanması gerektiği yönünde yerel yönetimlere çağrıda bulunurken, Guangxi gibi bazı bölgelerde 17 yaşına kadar tüm çocukların aşılanma imkanı bulunuyor. Çocuğun okula dönebilmesi için tüm ailenin aşılanma şartının uygulandığı bölgeler de var.

ÖĞRENCİLER İKİ GRUPTA

Japonya: Salgında beşinci dalgayla mücadele edilen ülkede, gençler arasındaki vakalar keskin artış gösteriyor. 12-15 yaş arası çocuklara Pfizer ve Moderna aşıları için izin çıksa da, aşılama beklenildiği kadar hızlı ilerlemiyor.

İngiltere’nin önde gelen gazetelerinden The Guardian, Delta varyantının gölgesi altında Asya – Pasifik ülkelerinde eğitimin nasıl yeniden başladığını mercek altına aldı. İşte o ülkeler ve eğitim için aldıkları önlemler…

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir