Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Dünyanın En Akıllısı NVIDIA

Dünyanın En Akıllısı NVIDIA

admin admin -

Bildiğiniz üzere ekran kartı denince akıllara ilk gelen üreticilerden biri olan NVIDIA, bu güne kadar çıkartmış olduğu yüksek performanslı ekran kartlarıyla kullanıcıların beğenisi kazandı. Birçok ekran kartı serisi çıkartan ve halihazırda çıkartmaya devam eden firma neredeyse tüm elektronik cihazlara uyumlu olan serilerinden dolayı birçok cihaz üreticisinin bir numaralı şirketi olmayı başardı.

NVIDIA ekran kartlarıyla ün yapmış bir teknoloji şirketi olsa da aslında birçok farklı alanda da teknoloji üreten yenilikçi bir şirket. Bunlara örnek verecek olursak son zamanlarda şirketin sürücüsüz otomobiller üzerinde çalıştığını biliyoruz.

NVIDIA yüksek performanslı ve profesyonel çalışanların ihtiyaçlarını karşılayabilecek ekran kartlarının yanında üzerinde çalıştığı yenilikçi projelerden dolayı MIT Technology Review editörleri tarafından dünyanın en akıllı firması seçildi. Tesla gibi ileri teknoloji üreten ve hatrı sayılır firmaların yer aldığı bu listede bu kez NVIDIA başı çekiyor.

Günümüzde MSI, Monster, Asus gibi birçok yüksek özellikli bilgisayar üreten firmaların ilk tercihinin NVIDIA olması da MIT’nin bu seçimini doğrular nitelikte diyebiliriz.

Şirket şimdi ise yeni nesil ekran kartlarını çıkarmak için hazırlanıyor. Şimdiye kadar çıkardıkları ekran kartları 3 boyutlu tasarım mimarları, animatörler, film yapımcıları ve özellikle sanal gerçeklik uygulamaları üzerinde çalışanlar için vazgeçilmez bir unsurdu. Artan ihtiyaç ve gelişen sektör ihtiyaçlarını karşılamak isteyen NVIDIA yeni seri ekran kartlarında ne gibi değişikliklere gidecek hep birlikte göreceğiz.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir