Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Dünyanın En Genç Coder’ı

Dünyanın En Genç Coder’ı

admin admin -

Geçtiğimiz günlerde Apple geleneksel hale getirdiği bir Geliştiriciler Konferansı (WWDC) düzenledi. Konferansa birçok farklı ülkeden yüzlerce yazılımcı katıldı. Bu katılımcılardan biri de 10 yaşındaki Yuma oldu.

Toplantıdaki en genç isim olan Yuma Soerianto yaptığı birçok uygulama ile Tim Cook’u etkilemiş olmalı ki toplantı boyunca Tim Cook Yuma ile özel olarak uzun süre ilgilendi. Melbourne, Middle Park İlkokulunda 5. Sınıf öğrencisi olarak eğitimini sürdüren Yuma kod yazmaya 6 yaşında başladı ve o zamandan bu yana kendini ve uygulamalarını geliştirmeye adadı. Özellikle App Store üzerine çalışan Yuma App Store’a şu ana kadar 5 uygulama upload etti. İlk başarısı olan “Hunger Button” ile restoran bulmayı kolaylaştıran Yuma bunun dışında “Let’s Stack”, “Kid Calculator”, “Pocket Poe”, “Weather Duck” isimleri ile 4 uygulamayı da App Store’a kazandırmış oldu. App Store’a uygulama yüklemenin aşama ve zorluklarını ve Apple’ın bu konudaki titiz tutumundan dolayı Yuma’ya iyi bir IOS programcısı diyebiliriz.

Bir uçak yolculuğunda yazdığı uygulama ise Tim Cook’u asıl etkileyen uygulama oldu. Tim Cook hayran bakışlarla “Bir saat içinde uygulama yazabilmenden etkilendim. Daha neler yapabileceğini görmek için sabırsızlanıyorum.” dedi.

Yuma iyi bir coder olmanın yanında iyi bir eğitimci de. Youtube üzerinden yaşıtlarına kod dersi veren Yuma bu işte epey iddalı gözüküyor. Yuma’ya gelecek hayatında başarılar diliyor, erken yaşta başlayan eğitimin önemini birkez daha vurguluyoruz.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir