Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Dünya’ya Çarpacağını ve İnsanlığın Yok Olacağını Açıkladı

Dünya’ya Çarpacağını ve İnsanlığın Yok Olacağını Açıkladı

admin admin -

İngiliz asıllı fizikçilerden Stephen Hawking, Norveç’te katılmış olduğu bir panel içerisinde Dünya’nın çok yakın bir zaman içerisinde yaşanabilir bir yer olmaktan çıkacak olduğunun altını tekrardan çizdi.

Norveç’te yer alan Trondheim kenti içerisinde gerçekleştirilen Uluslararasındaki Starmus Bilim Festivali’nde konuşma yapan İngiliz asıllı fizikçilerden Stephen Hawking, dünyanın en sonunda asteroid yağmuruna tutulup yok olacak olduğunu açıkladı ve yaşanabilecek yeni gezegenler keşfetmenin acil bir durumda olduğunu vurguladı.

”Bu durum hiç bir şekilde bilim kurgu da değil, bunu fizik ile ilgili kanunlar ve de olasılık teorisi söylemektedir” şeklinde konuşma yapan Hawking sonrasında ise ”kalmanın da yok olma ile ilgili riskleri göz almak” şeklinde bir anlamına geldiğini belirtti. Devamında ise; ”Uzaya çıkarak  burada yayılabilmek, insanlığın geleceğini de komple değiştirebilir. Bu ise, bir geleceğimizin olup olmadığının da açık bir şekilde yanıtını verebilecektir.”

Hawking  ayrıca konuşmasının devamında ise şu ifadelere yer verdi; ”Hiç bir şekilde şüphe yoktur ki yeni bir uzay çağının hemen eşiğinde durmaktayız. İnsanların kolonileri ve de  gezegenler arasında seyahat etmek artık  bir bilim kurgudanda ibaret durumda değil ve de pekala bilimsel bir gerçeklik şeklinde görülebilmektedir.”

Uzay içerisinde kurulabilecek olan ilk kolonilerin adresi olarak ise Ay ve de Mars’ı işaret etmekte olan Hawking, bununla beraber Güneş Sistemi’nin hemen dışında bulunan Alpha Cenaturi ismine sahip yıldız sistemi gibi çeşitli sistemlerin de  hiç bir şekilde gözardı edilmemesinin gerekli olduğunu açık bir şekilde belirtti.

 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir