Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. El Arabası Tekerleği Ve Diğer Tekerlekler Arasındaki Farklar

El Arabası Tekerleği Ve Diğer Tekerlekler Arasındaki Farklar

admin admin -

El Arabası Tekerleği Ve Diğer Tekerlekler Arasındaki Farklar

 

Her aracın kendi kullanım alanı ve taşıma kapasitesine göre tekerlekleri değişkenlik gösterir. Bu durum el arabaları, koltuk ve sehpalar içinde geçerli. Örneğin bir transpalet tekerleğinin yük taşıma kapasitesi ile el arabası tekerleğinin yük taşıma kapasitesi farklıdır.

 

El arabası, genellikle bahçelerde ve inşaatlarda sıklıkla karşımıza çıkan ağır yükleri taşımakta kolaylık sağlayan bir araç olarak karşımıza çıkıyor. Bu durumda el arabası tekerleğinin yük taşıma kapasitesi yüksek olmalı. Günümüzde el arabası tekerleği olarak bilyalı tekerlek oldukça yaygındır. Hareket alanı oldukça geniş olan bilyalı tekerlekler bahçe ve inşaat kullanımlarında oldukça kullanışlıdır. Sadece ağır yükler bahçe ve inşaatlarda yok, aynı zamanda endüstriyel alanlarda, sanayide ve evlerde de ağır yükleri kolaylıkla taşıyabileceğimiz araçlarda bulunmakta. Bu araçların türleri ve kullanım alanlarına göre tekerlekleri de değişebilir. Genellikle poliamid, pvc, siyah sert plastik gibi yapılar kullanılır.

 

El arabası tekerlekleri, sabit ve döner tekerleklere göre daha fazla yük taşıma kapasitesi vardır. Ancak sanayi alanında kullanılan kama poliüretan sabit tekerlekler 150 kilogram kadar taşıma kapasitesi vardır bu da ev ve ofis kullanıcıları için uygun olmadığını gösterir. El arabasına baktığımız zaman bu kapasite, 200 mm lastik çapında dolma lastik için 250 kilogramdır. El arabalarında lastik çapı büyüdükçe taşıma kapasitesi de artar. En ağır yüklerinizi 350 mm çap lastiği olan el arabalarıyla yapabilirsiniz. Bundan daha fazla yük taşımak isterseniz frenli döküm tekerlek kullanmanız daha uygun olacaktır.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir