Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Elektrik aboneleri için önemli karar!

Elektrik aboneleri için önemli karar!

admin admin -

Yeni evine gönderilen ilk elektrik faturasındaki açma-kapama bedeli ibaresine itiraz eden kullanıcının 2 sene süren çabası olumlu sonuçlandı.

Kayseri 2.Tüketici Mahkemesi’nde verilen karar, borç sebebiyle elektriği kesilmemesine rağmen faturada yer alan açma-kapama bedeli ile yüzyüze gelen kullanıcıların, geri dönük 10 yıl süreyle ödenen miktarı iade olarak alabileceği yönünde.

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, Anadolu Ajansı’na Türkiye’deki 21 elektrik dağıtım kurumunca haksız olarak tüketiciden alınan açma-kapama bedelinin de faturalardaki kalemler arasında yer aldığını söylediğini açıklamasında ayrıca, bahsedilen bedelin fatura borcunu ödemeyenlerin karşılaştığı bedel olmadığını, bir önceki kiracı tarafından borcun ödenip elektriğin kapatılması durumunda geçerli olduğunu belirtti. Çıkan kiracının yerine yenisi geldiğinde gelen kiracıdan alınan açma-kapama bedelinin haksız kazanç olduğunu belirten Şahin, 2 sene önce kendilerine başvuran kullanıcının faturasında bulunan 24 liralık bedele itiraz ettiğini söyledi. Kullanıcının isteği üzerine elektrik şirketine giden ilgililer, şirkete herhangi bir borcun söz konusu olmadığını ifade ettiklerinde şirketin bunun sürekli aldıkları bir tepki olduğunu belirttiğini vurguladı. Başvuru yaptıkları hakem heyetinin itirazlarını reddetmesi üzerine temyize giden Tüketiciler Birliği, tüketici mahkemesine başvurma yolunu seçti. 2 senenin sonunda mahkeme alınan bedelin yasal olmadığını belirterek haksız bir şekilde tahsil edildiği yönünde karar aldı. Mahkemenin hukuksuzluğu onaylamasıyla, kullanıcı ödediği bu miktarı faiziyle birlikte iade alma hakkına kavuştu. Bunun yanında bu süreçte yapılan tüm harcamalar da elektrik kurumu tarafından ödenecek.

 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir