Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Elektrikli otomobil girişimi akıllı telefonlarına yarayacak

Elektrikli otomobil girişimi akıllı telefonlarına yarayacak

admin admin -

Teknoloji ekosistemi söz konusu olduğunda dünyanın en büyük şirketleri arasında gösterilen Samsung, teknolojinin çeşitli alanlarında yaptığı üretimlerle adından söz ettirmeye devam ediyor. Çip, elektrikli otomobil, batarya üretimi gibi konularda da girişimi bulunan şirket, görünen o ki bu durumun meyvelerini almaya başlıyor.

Beğenilen akıllı telefonlarıyla ün kazanmış Samsung, modellerinde kullandığı bataryalar çok kötü olmasa da genel olarak mükemmel bir derece sunmuyor. Hali hazırda tüm dünyada batarya kaliteleri gelişen teknolojiyi karşılamazken Samsung’un girişimi akıllı telefonlardaki sorunları azaltacak gibi duruyor.

Büyük kapasiteler isteyen elektrikli otomobil pillerindeki bu çalışmalardan şirketin akıllı telefonları da nasibini alacak gibi görünüyor. Kore haber sitesi The Elec’in verdiği habere göre şirketin pil ve elektronik malzeme üretim kolu Samsung SDI, elektrikli otomobiller için ürettiği pil türlerini akıllı telefonlarda da kullanacak bir yol arıyor.

Bu sayede batarya sorunlarını minimuma indirip uzun süreli kullanım imkanı vermek isteyen Samsung, bu yöntemle bataryalardaki yoğunluğu arttıracak. En az yüzde 10’luk bir artışın olacağı tahmin edilirken, bu teknolojinin elektrikli otomobillerden önce akıllı telefonlarda kullanılacağı tahmin ediliyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir