Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Elon Musk, Dogecoin kullanım alanını genişletiyor

Elon Musk, Dogecoin kullanım alanını genişletiyor

admin admin -

Dünyanın en zengin insanı Elon Musk, özellikle geçtiğimiz yıl Dogecoin ile ilgili attığı Tweet’lerle birimin yükselmesine vesile olmuştu. Bu kripto para biriminin yatırımcısı olduğunu her seferinde söyleyen Musk, şirketlerinde de bu birimi kullanmanın yolunu açıyor.

Elon Musk’ın Dogecoin ile ödeme kabul etme girişimi devam ediyor. 2016 yılı sonunda Elon Musk tarafından kurulan altyapı ve tünel inşaat şirketi Boring Company, yeni açılan Vegas Loop’unda ödeme yöntemi olarak Dogecoin’i kabul edeceğini duyurdu.Twitter üzerinden sık sık Dogecoin ile ilgili paylaşımlar yapan Musk’ın neden bu kripto parayı tercih ettiğine ise geçtiğimiz günlerde açıklık getirmişti. Elon Musk, Dogecoin’i destekleme nedeni olarak zengin olmayan insanları gösterdiği bir açıklama yayınladı.

Öte yandan Musk’ın Dogecoin ile ilişkisi göze batıyor. Bir Dogecoin yatırımcısı, “kripto para birimi yoluyla bir kripto piramit şemasına dahil olduğu” iddiasıyla Musk’a ve şirketlerine 258 milyar dolarlık soruşturma başlatmıştı.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir