Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Elon Musk Milyon Dolarlık Bir Destek Verdi

Elon Musk Milyon Dolarlık Bir Destek Verdi

admin admin -

Tesla  şirketinin CEO’su olan Elon Musk, okula gitme gibi bir şansı olmayan çocuklar için başlatılmış projeye büyük bir destek verdi. Yarışma biçiminde ilerleyecek olan bu proje için tam tamına 15 milyon dolar tutarında bir para bağışladı.

Günümüzdeki en büyük girişimcilerinden bir tanesi olan Elon Musk, Tanzanya’da yer alan çocukların okuma ve  yazmasını sağlayabilmek amacı ile 15 milyon dolar tutarında büyük bir bir yatırım gerçekleştirdi.

XPRIZE Vakfı’nın başlatmış olduğu küresel  bir öğrenme projesi, okuma ve yazma bilmemekte olan çocukların kendi başlarına kolay bir şekilde okuma ve  yazma öğrenmesininin yanı sıra matematik işlemlerini  de yapabilmesine yarar sağlayacak. Yarışma üstünden gidecek olan bu sistem, çocukların okuma  ve yazma oranlarını biraz daha geliştirmiş olacak. Dünya üstünde ise yaklaşık  olarak 260 milyon tane çocuk ilk ve de  orta öğretime hiç bir şekilde gidememekte.

Proje ise, Tanzanya’da bulunan 150 değişik köyde başarı ile başladı. Çocuklara da Google tarafından sağlanmış olan 8.000 tane Pixel C tableti ile birlikte bu tabletlerin içinde XPRIZE vakfının tarafından geliştirilmiş olan (7 ila 10 yaş arası) çocukların resmi  bir şekilde eğitim görmeden öğrenmelerini sağlayacak bir yazılım yer alıyor. Bu çocukların arasında kendi başına okuma ve de  yazmayı öğrenebilmekte olan en başarılı adları ayıran XPRIZE ise, 11 tane yarı finalisti belirleme konusunda bir başarı gösterdi

Eylül ayı içerisinde her bir tanesi 1 milyon dolar tutarında ödül alacak olan 5  tane finalist seçileceği belirtildi. XPRIZE’ın ayrıca Küresel Öğrenme konusundaki kıdemli müdürü  görevindeki Matt Keller, IFLSci’ye yapmış olduğu bir açıklama içerisinde; ”Amacımız çocukları mümkün olabilen en üst seviyeye kadar  taşımak, fakat bunu yapar iken okumayı öğrenmenin ilk sırasına taşıyıp yapmaktır” ifadelerine yer verdi..

Keller’ın yaptığı açıklamasına göre ise, bu 5 tane finalistin arasından en belirgin şekildeki iyileşme oranına sahip durumdaki çocuğa 10 milyon dolar tutarında bir para verilmiş olacak.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir