Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Elon Musk, Twitter’ı X’e çevirdi

Elon Musk, Twitter’ı X’e çevirdi

admin admin -

Elon Musk, sahibi olduğu sosyal medya şirketinde Twitter’ın kuş logosunu bıraktığını ve X adıyla yeniden markalaştığını duyurdu.

Pazar gecesi geç saatlerde şirketin yeni logosunun tweetleyen Twitter’ın yeni CEO’su Linda Yaccarino ‘X burada! Hadi yapalım şunu.” dedi.

Tasarım sitesi Creative Blog’a göre, 2006 yılında kurulan Twitter, adını kuş cıvıltılarından alıyor ve şirketin 15 dolara açık mavi bir kuş sembolü satın aldığı ilk günlerden bu yana kuş markasını kullanıyordu.

Musk daha önce Twitter’ın ana şirketine X Corporation adını vermiş ve sosyal medya devini devralmasının ‘her şey X’i yaratmak için bir araç’ olduğunu söylemişti.

1999’da kurduğu X.com şirketine atıfta bulunan Musk, bu şirketin daha sonraki bir versiyonunun ödeme devi PayPal’a dönüştüğünü belirtti.

Buna göre Twitter’ın hala sosyal medya olarak işlev görebileceği ve ayrıca mobil ödemeleri de barındırabileceği aktarıldı.

Yaccarino Pazar günü attığı tweet’te “Yapay zeka ile güçlendirilen X, bizi henüz hayal etmeye başladığımız şekillerde birbirine bağlayacak.

X, ses, video, mesajlaşma, ödeme/bankacılık merkezli sınırsız etkileşimin gelecekteki halidir ve fikirler, mallar, hizmetler ve fırsatlar için küresel bir pazar yaratır” ” dedi.

Musk’ın geçtiğimiz Ekim ayında Twitter’ı 44 milyar dolara satın almasından bu yana, pazarlamacılar şirkette içerik denetimini ortadan kaldıran toplu işten çıkarmaların yanı sıra Musk’ın yönetim tarzından da hoşnut olmadıkları için platformun reklamcılık işi kısmen çöktüğü belirtildi.

Buna karşılık milyarder SpaceX patronunun yeni gelir arayışıyla platform üzerinden ödeme ve ticareti başlatmaya yöneldiği kaydedildi.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir