Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Elon Musk’tan Amerika İçin Uzaya Gizli Bir Tane Roket

Elon Musk’tan Amerika İçin Uzaya Gizli Bir Tane Roket

admin admin -

Geçmiş olduğumuz günlerde ülkemize gelmiş bulunan Elon Musk, Turksat 5A ve de 5B isimli uydularının uzaya yollanması görevini üstlenmişti. Uzay sanayisi içerisinde faaliyet gösteren firması SpaceX ile yapılacak olan bu görev, SpaceX şirketinin en başarılı roketlerinden Falcon 9 ile yapılmış olacak.

Fakat yarın bir defa daha uzaya fırlatılacak olduğu açıklanan SpaceX şirketinin meşhur roketlerinden Falcon 9, bu kez ne için oraya gitmekte bilinmiyor. Şu zamana kadar SpaceX şirketi Dünya dışına çıkartmış olduğu kargolar hakkında herhangi bir bilgi paylaşımını esirgemez iken, Zuma adlı kargo ile ilgili bir detay ise paylaşılmadı.

 

Normal şartların altında bugün fırlatılması planlanmakta olan Zuma, olumsuz durumdaki hava koşulları sebebiyle yerel saatle 16 Kasım tarihi içerisinde 20.00 ila 22.00 saatlerinin arasında fırlatılmış olacak. Ülkemiz içerisinde 17 Kasım gününde 04.00 ila 06.00 saatine denk gelmekte olan Zuma görevi ile ilgili sorulan sorulara ise çok gizli bir yük olduğu ve de detayların hiç bir şekilde  paylaşılamayacağı şeklinde açıklamalar yapıldı.

Uzay ile savunma firması Northrop Grumman‘a ait bulunduğu belirtilen Zuma adlı kargo için Amerika Birleşik Devletleri’nin Hükümeti en geç 30 Kasım tarihine kadar kargonun gönderilebilmesi amacı ile baskı uygulamakta. Uydu olduğu tahmin edilmekte olan Zuma adlı kargoyu çıkartacak olan Falcon 9, Cape Canaveral üssü üzerinden fırlatılacak ve eğerki bir terslik olmaz ise tekrar Cape Canaveral üssü içerisine dikey  bir iniş yapacak.

Gizli olan bir askeri uydu olduğu düşünülmekte olan Zuma adlı kargonun fırlatılış anı YouTube üstünden canlı bir şekilde yayınlanacak. Eğerki görev başarı ile tamamlanırsa SpaceX şirketi Aralık 2015 tarihinden bu zamana kadar 20 adet roketini başarılı bir biçimde yeryüzüne indirmiş bulunacak.

 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir