Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. En İyi ekrana Sahip Olan Telefonun iPhone X Olduğunu Açıkladılar

En İyi ekrana Sahip Olan Telefonun iPhone X Olduğunu Açıkladılar

admin admin -

Display Mate isimli platformu, iPhone X modelinin ekran incelemesini bitirdi. Siteye bakılır ise iPhone X modelinin ekranı, en fazla  yenilikçi ve  de yüksek performansa sahip akıllı telefonun ekranı.

iPhone X  modelinin ekranı şu özelliklerine bakarak bu puanı elde etmiş oldu.

* En iyi  durumdaki renk doğruluğu.

* OLED ekrana sahip akıllı telefonlardaki en yüksek tam ekranın parlaklığı.

* Ortam ışığı içerisinde en yüksek tam ekran kontrastının derecelendirmesi.

* En yüksek durumdaki karşıtlık oranı.

* En düşük durumdaki ekran yansıması.

* En küçük  durumdaki parlaklık oranı.

Daha öncesinde Galaxy Note 8 modeli ve Galaxy S8 modeline de aynı puanı vermiş olan Display Mate platformu, iPhone X  modeli ile alakalı şu değerlendirmeleri gerçekleştirdi.

iPhone X modelinin 5.8 inç büyüklüğündeki OLED ekranı daha önce çıkan iPhone modellerinin arasından (16: 9 en boy oranlarından) %22 seviyesinde daha büyük, 19.5: 9  şeklindeki en-boy oranına sahip durumda. Bu ekran ise, 2436×1125 piksel ile inç başına tam 458 piksel ile birlikte 2,5 K  çok daha yüksek çözünürlük sunmakta.

iPhone X modelinin ekran çözünürlüğü ise 12 inç’lik bir görüş mesafesi içerisinde normal 20/20 görme özelliğine sahip bulunan bir kişinin analizi amacıyla çok önemli bir  ölçüde daha yüksek  seviyede bir netlik sağlıyor. Display Mate sitesi, bunun ise kullanıcılara görsel bir şekilde yarar sağlayacağı göz önüne alındığı zaman, ekranın çözünürlüğünü ve de  iPhone modelinin inç başına piksellerini çoğaltmanın tamamen anlamsız bulunduğunu söylüyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir