Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Eski Sevgilinizle Çektiğiniz Fotoğrafları Silmemek Artık Bir Suç

Eski Sevgilinizle Çektiğiniz Fotoğrafları Silmemek Artık Bir Suç

admin admin -

Yaşamımızın bir vazgeçilmezi durumuna gelmiş olan sosyal medya üstünde izinsiz bir fotoğraf paylaşmak çok büyük bir suç. Fakat, bu defa eski sevgilisiyle çekilen fotoğraf silinmediğinden dolayı ülkemizde açılmış olan bir dava da hapis istemine dönüşmüş oldu.

Hürriyet gazetesinin tarafından paylaşılmış olan habere bakılırsa, sevgili iken beraber çekmiş oldukları fotoğrafları Facebook hesabı üzerinde yayınlayan çift bir zaman sonra ayrıldı. G. B, erkek arkadaşından olan U. M’den beraber çekilmiş oldukları fotoğrafları kaldırması konusunda istekte bulundu.

Uzun uğraşlara karşın fotoğrafları sildirememiş olan G. B, eski  olan sevgilisi U.M. hakkında  şikayetçi olduğu için konu yargıya da taşındı.

Olayı değerlendirmiş olan İstanbul Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesinin, ”Bir zaman arkadaşlık yapmış bulunan sanığın katılanla birlikte çekilmiş bulunduğu fotoğrafın Facebook sitesine yüklemiş olduğu tarihin ve  de katılanla ayrıldıktan sonrasında rızası dışında yükleyerek yüklemediğinin tespit edilememiş olduğu, bu şekilde şüpheden sanığın yararlanması ile ilgili ilkesi” sebebiyle U. M.’nin hakkında  bir beraat kararını verdi.

Temyize gidilmesiyle beraber Yargıtay 12. Ceza Dairesinin, beraat kararını bozup, U. M’nin TCK. 136. maddesinde yer alan; ”Kişisel durumdaki verileri, hukuka aykırı bir şekilde bir başkasına veren, yayan ya da ele geçirmiş olan kişi, 1 seneden 4 seneye kadar hapis cezasıyla cezalandırılması” hükmünün gereğince yargılanacak olmasını istedi.

Yerel durumdaki mahkeme, Yargıtay’ın kararına direnip 2. defa beraat kararı verdikten sonra dosya bu defa, YCGK’ya gelmiş oldu. Kurul ise, 2017/6231 sayısına sahip kararıyla Yargıtay 12. Ceza Dairesinin kararını oy birliğiyle yerinde bulmuş oldu.

Yerel mahkemenin almış olduğu beraat kararını bozmuş bulunan kurul, sanığın 1 seneden 4 seneye kadar hapis cezasıyla yargılanmasının yönünde bir karar verdi.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir