Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Face ID Özelliği Kandırılabilmekte

Face ID Özelliği Kandırılabilmekte

admin admin -

Apple şirketinin iPhone X modeli ile beraber tanıtmış olduğu Face ID özelliğinin geleneksel  durumdaki parmak izi okuyucusuna göre fazlası ile güvenli olduğu belirtilmişti. Sistemin yanılma ile ilgili ihtimalinin bir milyonda bir seviyesinde olduğunu belirtmiş, lakin 13 yaşın altında bulunan çocuklar ve de ikizleri ayırt etme ile ilgili başarı oranının düşük  bir durumda olduğu dile getirilmiş idi.

Mashable ile Business Insider siteleri ise  iPhone X modelinin yüz tanıma sistemini ikiz testlerine tabi tuttular. Ortaya ise çok ilginç sonuçlar çıkmış olan. Mashable platformu, bu testi 2 tane ikiz grubu ile beraber yaptı. Her 2 örnekte ise Face ID uygulaması ikizlerin yüzlerini ayırt edemeyip iPhone kilidini hemen açtı. Bir test esnasında ise gözlüklü durumdaki ikizler gözlüklerini çıkartıp deneme gerçekleştirdiler. Sonuç itibariyle iPhone X  modeli yine ikizleri  hiç bir şekilde ayırt edemedi.

Business Insider yaptığı testlerinde de yüzünü tanıtmış olan bir kişi daha sonrasında şapka ile birlikte gözlük ve de atkı takıp iPhone X modelindeki telefonunun kilidini açmaya çalıştı. Her defasında kilit açıldı. Lakin ikiz kardeşi de Face ID özelliğini kandırmak amacıyla denemeler yapmasına karşın iPhone X  telefonu bir türlü açılmadı. Teste katılmış olan ve iPhone X modelindeki telefona yüzünü tanıtmış olan genç, aile üyelerinin bile ayırt edememiş olduğu kardeşini yüz tanıması sisteminin ayırt edebilmesinin çok sevindirici olduğunu açıkladı.

Apple şirketi ise, Face ID özelliğinin harika olduğunu iddia etmemekte. Fotoğraf ve de videolar sayesinde kandırılmaya çalışılmakta olan bu sistemi aşmak olanaklı olmadı. Apple şirketinin yetkilileri yüz tanıması sisteminin genetik yakınlığı bulunan kişileri ayırt etme konusunda başarısız olabileceğini de daha önce belirtmişlerdi. Firma bu nedenle özellikle de tek yumurta ikizlerinde yüz tanıması dışında parola ile korumayı da önermekte.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir