Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Facebook Instant Article Artık Google AMP Ve Apple News Desteği Sunuyor!

Facebook Instant Article Artık Google AMP Ve Apple News Desteği Sunuyor!

admin admin -

Sosyal medya devi Facebook kullanıcılarına dünyada olup bitenleri anında sunmak adına Facebook Instant Article’ı sunmuştu. Facebook artık  Facebook Instant Article’ın Google AMP ve Apple News desteği sunacağını açıkladı.

Sosyal medya denilince akla gelen ilk platform olan Facebook kullanıcılarına tıpkı Twitter’ın sunduğu gibi yaşanılan gelişmeleri kısa bir süre içinde aktaracağını açıklamıştı. Bu anlamda kullanıcılarına anlık makaleleri hızlı bir şekilde sunmak isteyen Facebook kısa bir süre önce Facebook Instant Article’ı sunmuştu. Kullanıcıların Facebook üzerinden haberler kolayca okuyabilirken Google sisteminde arama sonuçları bir süre sonra bu haberleri içeriyordu ve haberler hemen aktarılmıyordu.

Kullanıcılardan gelen yoğun şikayetler üzerine  Facebook Instant Article sistemininin SDK’sını güncelleyen Facebook bu yeni güncellemeyi GitHub üzerinden dağıtıma sunduğunu açıkladı. Geliştiricilerin GitHub üzerinden indirebilecekleri bu SDK ile birlikte  Facebook Instant Article için hızlanmış siteler Google AMP ve Apple News için de uyarlanabilecek.

Kullanıcılar artık bu yeni güncelleme ile birlikte diledikleri platformu seçecek ve içeriklerini bu platforma uygun bir şekilde düzenleyebilecek. 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir