Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Facebook Kullananlar İzlenebilecek

Facebook Kullananlar İzlenebilecek

admin admin -

Gün geçtikçe artan sosyal medya kullanımı ile birlikte sosyal medya devleri de yeni teknolojiler kullanıyor, birçok şirket satın alıyor ve patentler geliştiriyorlar. Şüphesiz en büyük kullanıcı kitlelerinden birine sahip olan Facebook geçtiğimiz yıllarda WhatsApp ve İnstagram gibi büyük sosyal medya ve mesajlaşma uygulamalarını da satın alarak bünyesine katmıştı. Bunun üstüne Snapchat’i satın almak isteyen firma Snapchat’in olumsuz cevabı üstüne, Snapchat’in kullandığı yöntemin hemen hemen aynısını kendi platformları İnstagram, Facebook hatta mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp’a dahi getirdi.

Şimdilerde ise Facebook kullanıcılarının sosyal medya üzerinde daha fazla vakit geçirmesini isteyen Facebook yeni bir patentle uğraşıyor.

Bu patente göre siz Facebook kullanırken, Facebook sizi telefonunuzun ya da kişisel bilgisayarınızın kamerasından izleyip gördüğünüz paylaşımlar sonucunda verdiğiniz tepkileri değerlendirecek.

Örneğin sevdiğiniz bir arkadaşınızın fotoğrafını gördüğünüzde gülümsediğinizi varsayalım. Bu durum da Facebook algoritmaları sizin o fotoğrafı sevdiğinizi anlayıp zaman tünelinize o fotoğrafla ilgili veya fotoğraftaki kişiyle ilgili daha fazla paylaşım gösterecek. Bu şekilde sizi ekran başında daha fazla tutmayı hedefleyen Facebook’un şu anda bu sitemi kullanıp kullanmadığını bilmiyoruz.

İleriki dönemde yine bu yöntem kulanılarak yaşam alışkanlıklarınız, kullandığınız ürünler saptanıp reklam olarak karşınıza sık sık gelmesi muhtemel. Özel yaşamın gizliliği kanunu yürürlülükteyken Facebook’un bu patenti kullanıma sokmasının ne kadar mümkün olduğu tartışma konuları arasında.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir