Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Facebook Oyun Canlı Yayını Nasıl Yapılır

Facebook Oyun Canlı Yayını Nasıl Yapılır

admin admin -

Ayrılmaz bir bütünümüz olan, her şeyimizi Facebook üzerinden takip eder olduk. Son günlerin trendi Facebook’da canlı yayın desteğinin gelmesi oldu. Oldukça merak edilen bu canlı yayın olayı nasıl yapılır inceleyelim.

 

Facebook Yeni Gelen Canlı Yayın Özelliği Nasıl Kullanılır?

Facebook kullanıcılarına tanıtılan Canlı yayın uygulamasını kullanabilmek için İOS ve Android işletim sistemine sahip cihazlar kullanmak gerekmektedir. Facebook canlı yayın uygulamasını ilk önce kullanmak istediğimiz sistemlerden birine indirip kurmak lazımdır. Uygulama kurulduktan sonra, Facebook uygulaması açılır. Açılan uygulama da Durum güncelle diye bir uyarı alırız. Bu işlemin ardından canlı yayın özelliği Facebook profil de aktifleşmiş olarak görülür ve alt bölümde yer alan yeni canlı video kaydet ve başla menüsü Facebook da aktif kullanabileceğimiz seçenek karşımıza çıkmış bulunur. Periscop ile rekabete giren Facebook bu yazılımı ile oldukça başarılı adım atmış olacağa benzemektedir.

 

Canlı Yayın Desteği Ne işe Yarar?

Facebook’a giriş yaptıktan sonra menüye yeni eklenen Canlı yayın kaydet ve paylaş seçeneği seçilir. Kısa bir açıklamanın ardından ilerle diyerek son bölüme gelmiş olursunuz. En son olarak Canlı Video’nu açıkla kısmına canlı yayın ismini giriyorsunuz. Kimlerle paylaşmak istediğinizi belirledikten sonra canlı yayın yapmaya facebook üzerinden başlamış olursunuz. Canlı yayın özelliği sayesinde PerisCop ile olan rekabetine önemli adımını atmış olan Facebook bu özelliği ile bağımlılık yapar mı? ilerleyen zamanlarda daha iyi görmüş olunacaktır.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir