Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Facebook’tan Bilgisayarlar İçin Canlı Yayın Atağı!

Facebook’tan Bilgisayarlar İçin Canlı Yayın Atağı!

admin admin -

Sosyal medya denilince akla gelen ilk yer olan Facebook bilindiği gibi geçtiğimiz yıl canlı yayın özelliğini kullanıcılara sunmuştu. Facebook’un bu özelliğini kullanıcılar akıllı telefonları üzerinden kullanılabiliyordu. Kullanıcıların çok sevdiği Facebook canlı yayın özelliğinin bilgisayarlara da gelmesi istenmişti. Facebook beklenen o açıklamayı yaptı ve Facebook Live hizmetini dizüstü ve masaüstü bilgisayarlar için kullanıma sunuldu. Kullanıcıları Facebook Live’ın bu özelliğiyle birlikte artık web kameralarını kullanarak bilgisayarları üzerinden canlı yayınlar yapabilecekler. Daha öncelerden sayfalar sekmesi arasında sunulan Facebook’un canlı yayın özelliği Facebook Live artık “gönderi oluştur” sekmesinden kullanıcıların kullanımına sunulmuş durumda.

Facebook’un “yerini bildir” yerinin altında yer alan Facebook’un yeni canlı video butonu ile birlikte kullanıcılar çok kolay bir şekilde canlı yayına geçebiliyor. Facebook’un yavaş yavaş sunduğu bu özellik kullanıcılara sunulması için biraz daha beklemesi gerekebilir. Kullanıcıların bilgisayarında ki kameralarla birlikte ek kameralar da kullanabiliyor.

Artık tüm kullanıcılara profesyonel anlamda yayın imkânı bulan Facebook kullanıcılar artık diğer sosyal medya platformlarında olduğu gibi artık canlı yayın platformunda etkili olmak istiyor. Bakalım Facebook’un bu hamlesi başarılı olacak mı? 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir