Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Facebook’un Kullanım Oranları Açıklandı!

Facebook’un Kullanım Oranları Açıklandı!

admin admin -

Sosyal medya denilince akla gelen ilk yer olan Facebook’un kullanıcı sayıları şaşırtmaya devam ediyor. Kullanıcı sayısı 2 milyara yaklaşan Facebook’un kullanıcı sayısıyla birlikte kar oranlarının da arttığı ortaya çıktı.

Facebook’un aylık kullanıcı sayısı son verilere göre 1.94 milyara ulaşıyor. Facebook’un 1.94 milyar aylık kullanıcı sayısından 1.3 milyarı her gün düzenli olarak Facebook’a giriş yapıyor.

Kullanıcı sayısını arttırmayı başaran Facebook kullanıcı sayısıyla birlikte gelirlerini de arttırmayı başardı. Facebook’un ilk çeyrek verilerine göre  kar oranı geçen yıla kıyasla yüzde 76’lık bir artış göstererek 3 milyar doları aştı. Ancak Facebook ilerleyen süreçte reklam gelirlerinin azalacağını da yatırımcılarına bildiriyor.

Facebook üzerinden gönderilen gönderilerde son zamanlarda artış gösteren nefret, çocuk istismarı, uyuşturucu, terör ve benzeri mesajların Facebook’un itibarını zedeleyeceği ve gelirleri düşüreceği için bu tür mesajlara Facebook’ta yer verilmek istenmiyor. Konuyla ilgili olarak Facebook’un kurucusu olan Mark Zuckerberg, Facebook’un bu gibi konularla mücadele edebilmesi adına 3 bin kişiyi işe alacağını belirtti.

facebook

Facebook’un geleceğine yönelik önemli açıklamalarda bulunan Facebook’un kurucusu ve CEO’su Mark Zuckerberg, Facebook’un ilerleyen süreçte televizyon, sağlık ve politika alanına yöneleceğini belirtti. 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir