Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Flash Belleklerle İlgili Büyük Bir Devrim

Flash Belleklerle İlgili Büyük Bir Devrim

admin admin -

Toshiba şirketi dünyanın ilk hücreler başına 4-bitlik bir kapasiteye sahip QLC NAND isimli flaş belleğini geliştirdiğini duyurdu. Bunun sayesinde tek bir paket içerisinde dünyanın en büyük kapasitesinden olan 1.5 TB’lık bir boyut elde edildi!

Toshiba şirketinin çalışmakta olduğu QLC teknolojisi, firmanın 3. nesildeki 512Gb’lık kapasiteye sahip ve 

 de hücre başına 3-bit sunabilen TLC teknolojisine bakılırsa, 768Gb’lık kalıp kapasitesini sunuyor ve de flaş bellek teknolojilerininde sınırlarını zorlamaya devam ediyor. Toshiba şirketi yeni duyurduğu QLC BiCS Flash aygıtı ile 64 katmanlı  bir hücre yapısı ve de 768Gb/96GB ile birlikte dünya üzerindeki en büyük kalıp kapasitesini de elde etmiş bir halde. QLC flaş bellek ise aynı zaman içerisinde 16 kalıp  olan istiflenmiş mimarisi ile birlikte 1.5 TB’lık cihazlara izin verebiliyor ve tek bir paket içerisinde endüstrinin en yüksek kapasitesini de sunabiliyor.

Toshiba şirketi, QLC teknolojisi ile türlü teknik zorlukları aşmayı başarıp, gelişmiş bir devre tasarımı ve de  3D flaş bellek işlemesi teknolojisi ile birlikte dünya üzerindeki ilk QLC 3D özellikli flaş belleğini üretmiş olduklarının da altını çiziyor. Bu gerçekleşen başarı özellikle veri merkezlerini  de çok yakın bir şekilde ilgilendiriyor. QLC SSD’lerin son olarak güç tüketimini azaltabilmesi ve kaplamış olduğu çok düşük alan ile veri merkezleri için mükemmel bir seçim olacağı da açık bir şekilde vurgulanıyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir