Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Fren Balatası Sistemi

Fren Balatası Sistemi

admin admin -

Fren Balatası Sistemi

Eğer motorlu bir araç kullanıyorsanız aracı hareket ettirmek kadar aracı istediğiniz zaman durdurmanın da ne kadar önemli olduğunu bilirsiniz. Elbette araçların istenildiğinde yavaşlayıp durması herkesin arzu ettiği bir durumdur ve bu durum ancak ve ancak etkili bir fren sistemi ile mümkündür. Başka türlü aracınızı durdurmanız mümkün olmaz. Bunun için de fren balataları imalatı çok önemli ve lüzumludur.

Araçlarda bulunan fren sistemi, herhangi bir aracın kilit derecesinde önemli olan parçalarından biridir. Fren sistemi kullandığınız aracın ya da tüm motorlu taşıtların seyir halindeyken hızını önce yavaşlatmak sonra da tamamen durdurmak için tasarlanmış muhteşem bir yapıdır.

Aracı yavaşlatmaya ve sonrasında da durdurmaya yarayan bu mekanizmanın güçlü bir yapıya sahip olması istenir. Aksi halde aracın kontrolü sizin elinizde olmayacaktır. Aracın fren sisteminde en büyük yük balatalardadır ve sağlam bir balata sistemine sahip olunması gerekir. Fren balataları imalatı hakkındaki her türlü bilgiyi pwrbalata.com sayfasını ziyaret ederek öğrenebilirsiniz.

Fren Sistemi Nasıl Olmalıdır?

 

Fren sistemlerinin makul sertlik ya da yumuşaklıkta olması arzulanan bir durumdur. Zira olması gerektiğinden daha güçlü olan fren sistemi, birdenbire ve ani duruşlara sebep olacak bu da kontrolsüz bir duraklama olarak kötü sonuçlar doğuracaktır.

Seyir halindeki aracın güçlü bir frenleme ile aniden durdurulması çok çeşitli sorunlara yol açar. Örneğin araçta bulunanların yerlerinden fırlamasına, başını çarpmasına ve hatta ön camdan dışarı fırlamasına kadar gidebilir bu durum. Dolayısı ile araçlarda bulunan fren sistemleri arasında yumuşak fren sitemi daha çok tercih edilir. Tabi durma konusunda yaşanan sorunlar da ABS sistemi le çözüme kavuşturulmuştur.

Bundan önceki zamanlarda kullanılan pek çok fren sisteminde, frene basıldığı anda disklerin harekete geçmesiyle araç durdurulurdu. Şimdiler ise daha modern ve teknolojin fren sistemleri kullanılıyor. Ve bu modern sistemler her geçen gün daha da gelişerek yeni halini alıyor.

Günümüzde fren sistemleri daha çok fren hidroliği ile çalışıyor. Hidrolik yağ basıncının kuvvetiyle fren sistemi içinde bulunan parçaların her biri kendi görevini adeta orkestra gibi kendi görevlerini yaparak el birliği ile aracın durmasını sağlıyorlar.

Fren sisteminde araç sürücüsü fren pedalını kullandığında, silindir pistonu çalışır ve basınç üretmeye başlar. Oluşan bu basınç balatalara aktarılır ve sistem içinde var olan çeşitli borular aracılığı ile tekerlek sistemine ulaştırılır. Zaten tekerlek sistemi kendisini uyaran basınç kuvvetiyle yavaşlamaya başlayacak ve pedala uygulanan kuvvetin miktarına bağlı olarak duracaktır. . Fren balataları imalatı için merak edilen tüm bilgileri pwrbalata.com sitesini ziyaret ederek öğrenebilirsiniz.

https://www.pwrbalata.com/ana-sayfa/

 

 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir