Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Galaxy A5 İçin 2018 Sürümü Ortaya Çıktı

Galaxy A5 İçin 2018 Sürümü Ortaya Çıktı

admin admin -

Galaxy A5 modelinin 2018 sürümü için beklenen tarih yaklaşmaya devam ederken, cihazın izleri bu defa de FCC üstünde ortaya çıktı. Samsung şirketi, Amerika’da yer alan iletişimi denetlemekte olan federal bir kurum olarak hizmet gösteren FCC’den Galaxy A5 modeli için bir satış lisansının başvurusunda bulundu.

Telefona 6 çekirdekli  olan Exynos 7885 işlemcisi güç veriyor olacak. 14 nmlik bir üretim sürecine sahip bulunan bu işlemci 2 tane Cortex-A73 ve 4 tane Cortex-A53 çekirdeklerden oluşmakta. Telefonda öte yandan 4 GB’lik bir RAM yer almakta ki bu çok önemli bir gelişme zira telefonun 2017 versiyonu içerisinde 3 GB’lik bir RAM kullanılmıştı.

Öte taraftan alınan bir farklı duyum olan telefonun Android 7.1 isimli sürümü ile piyasaya sürülecek olduğunu gerçeğini öğrenmek ise bekleyenleri birazcıkta olsa hayal kırıklığına uğratmış oldu, çünkü bu telefonun tanıtımı yapıldığı zaman Android 8.0 piyasada yer alan mevcut yerini çoktan almış bulunacak.

Samsung’ şirketinin bu modelinde de parmak izinin teknolojisi yer alıyor lakin firmanın Galaxy S8 modeli  ve Note 8 modeline gelmiş olan yorumlardan dili yanmış bulunmalı ki telefonun arka kısmındaki parmak izi okuyucusu kameranın yan tarafına değilde alt kısmına konumlandırılmış.

Suya ve de toza karşı dayanıklı bulunan bu model açık mavi ile birlikte pembe, siyah ve de altın olmak üzre 4  tane renk seçeneği ve çok şık metal tasarımıyla beraber orta segmentteki telefonların arasında kendinden bahsettirebileceğe benziyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir